Met deze alledaagse bezigheden verbrand je verrassend veel calorieën

calorieen
Dit betekent natuurlijk niet dat je nooit meer hoeft te sporten

Gedurende de hele dag verbranden we calorieën, ook in rust. Omdat we vaak meer eten dan we verbranden, moeten we sporten om deze inname te compenseren. Gelukkig zijn er een aantal dagelijkse bezigheden waardoor je ongemerkt een flink aantal calorieën verbrandt. Toch leuk om te weten, want het geeft je een goed gevoel terwijl je luiert!

Dit zijn de betere berichten.

Schoonmaken – 100 calorieën per uur

Als je actief je huis schoonmaakt, dat wil zeggen dweilen, stofzuigen, schrobben en afwassen, dan kun je in een uur gemakkelijk 100 calorieën verbranden. Je flink in het zweet werken door je badkamer goed onder handen te nemen staat zelfs gelijk aan een halfuur wandelen. Dat is dan toch maar weer mooi meegenomen, of niet?

Een warm bad – 140 calorieën

Een uur lang in een warm bad liggen zou evenveel calorieën verbranden als een halfuur wandelen. Uit een onderzoek van de Universiteit van Loughborough bleek namelijk dat mannen gemiddeld 140 calorieën verbranden als ze een uur in bad liggen. Dit aantal zal voor vrouwen iets lager uitvallen, maar staat wel gelijk aan een halfuur wandelen. Dit neemt natuurlijk niet weg dat bewegen belangrijk en gezond is, maar het is natuurlijk altijd goed om te weten.

Groene thee drinken – 180 calorieën

Naar het schijnt kun je tot wel 180 calorieën per dag extra verbranden door drie tot acht glazen groene thee te drinken. Sommige experts denken dat dit komt door de polyfenolen, deze zouden vet sneller afbreken. Natuurlijk is gezond eten en sporten de beste manier om af te vallen, maar groene thee kan geen kwaad!

Frunniken – 350 calorieën

Ben jij een echte zenuwpees die de hele dag door met z’n voet zit te wippen of ergens aan zit te frunniken? Dan hebben we goed nieuws voor je: mensen die gedurende de dag veel friemelen, frunniken en wiebelen verbranden over het algemeen 350 calorieën per dag meer. Irritant voor je collega’s, maar goed nieuws voor jou!

Lees ook: Wil je afvallen? Stop dan met déze vijf dingen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: HLN | Beeld: Pexels