Ga je moeilijk naar de wc? DIT is de allerbeste houding om de grote boodschap te doen!

plassen wc toilet

Heb jij ook vaak moeite met de grote boodschap?

Het is en blijft een groot taboe, terwijl erg veel mensen er problemen mee hebben: de stoelgang. Moeilijk naar de wc gaan is een van de irritantste lichamelijke ongemakken die er zijn. Je voelt je opgeblazen, moe en dik als je al een dag of zelfs een paar dagen niet kunt poepen. Nu is het natuurlijk altijd raadzaam om voldoende vezels te eten, veel water te drinken en bij langdurig aanhoudende verstopping je huisarts te raadplegen. Maar wist je dat je met een andere houding op het toilet ook al een heel eind komt?

Knik in je darmen
Ze zitten prima, maar het Westerse toilet zorgt niet automatisch voor een correcte poephouding. Als je weleens op vakantie in het buitenland bent geweest, merk je dat ze in Frankrijk van die oncomfortabele hurktoiletten hebben. Maar dat hurken heeft wel degelijk een voordeel, want hurkend poepen is veel verstandiger dan dit zittend te doen.

Hurken
Als je zit, moet de ontlasting eerst een knik maken voor het je lichaam verlaat. Je moet daarom soms behoorlijk persen om je darminhoud te legen, maar dat is juist niet zo goed. Het harde persen vergroot het risico op spataderen, verstopping en zelfs op beroertes! Als je hurkt verdwijnt de knik uit je darmkanaal en wordt het recht. Hierdoor kan alles er veel gemakkelijker uit, bijna drie keer zo snel. Je hoeft niet op een vreemde manier op je toiletbril te gaan zitten hurken, een krukje onder je voeten werkt al. Alles komt hierdoor in de juiste hoek te staan en je kunt toch comfortabel blijven zitten.

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash

Array