Dit zijn de twee allerbeste zonnebrandcrèmes van 2018

zonnebrandcrèmes
Heb jij één van deze twee merken zonnebrandcrèmes in huis?

Dat het dragen van zonnebrandcrèmes belangrijk is -ja, ook als de zon niet schijnt-, is inmiddels hopelijk wel duidelijk. Maar welke is zonnebrandcrème is nu het beste voor je tere huidje? De Consumentenbond onderzocht het.

Het slechte nieuws eerst.

Slechte koop

Uit het onderzoek van de Consumentenbond naar verschillende merken zonnebrandsprays is naar voren gekomen dat er een heleboel sprays in de schappen staan die niet de bescherming bieden die beloofd wordt op de verpakking. Zo beweren de zonnebrandsprays van Lucovitaal en Australian Gold SPF30 te zijn, wat na het testen niet waar bleek: de zonnebrand van Lucovitaal kwam uit op een schamele SPF19 en die van Australian Gold op slechts SPF15. Daarnaast is het niet aan te raden een spray te gebruiken, aangezien de helft er dan naast belandt en je niet voldoende bescherming krijgt.

Goede koop

Maar voor welk merk kun je dan het beste gaan voor voldoende bescherming? Qua zonnebrandsprays kun je volgens de Consumentenbond het beste kiezen voor de Garnier Ambre Solaire Dry Protect Spray en de Vision Every Day Sun Protection Spray. Ook de Kruidvat High Solair Sunspray scoorde goed in de test: deze kreeg het predikaat ‘beste koop’ door de goede prijs-kwaliteitverhouding. Heb je toch liever een crème dan een spray, dan biedt het onderzoek van het Britse Consumer Reports de uitkomst: zij riepen de Anthelios XL Lichaamsmelk van La Roche-Posay (met een SPF van 60) uit tot de beste. Daarnaast kwam in 2017 de Garnier Ambre Solaire Zonnemelk met karitéboter als beste uit de test bij de Consumentenbond. In de categorie crèmes kreeg de Nivea Protect & Hydrate destijds het predikaat beste koop.

Conclusie?

De conclusie op een rijtje:

Zonnespray?

  • Garnier Ambre Solaire Dry Protect Spray
  • Vision Every Day Sun Protection Spray
  • Beste koop: Kruidvat High Solair Sunspray

Zonnemelk?

  • Anthelios XL Lichaamsmelk van La Roche-Posay
  • Garnier Ambre Solaire Zonnemelk met karitéboter
  • Beste koop: Nivea Protect & Hydrate

Lees ook: Oeps: deze plekken slaan we meestal over als we ons insmeren

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Elle | Beeld: Public Domain Pictures, Jean Beaufort