Doe jij DIT als je ‘s nachts wakker ligt? Dan ben je een intelligent persoon!

Wie ligt er ook vaak ‘s nachts wakker DIT te doen?

Sommigen vallen meteen in een diepe slaap zodra hun hoofd het kussen raakt en slapen de hele nacht als een roosje. Maar helaas zijn er ook genoeg mensen die ‘s nachts uren liggen te malen en te piekeren en veel meer moeite hebben om in slaap te komen én te blijven.

Lig jij ‘s nachts ook vaak naar het plafond te staren en pieker jij je suf? Uit onderzoek van de Lakehead University in Canada blijkt dat dit niet alleen maar kommer en kwel is, want het zegt namelijk veel over je intelligentie. Het onderzoek toont aan dat piekeraars veel beter scoren op intelligentietesten! Wie piekert is eigenlijk continu zijn geest aan het verscherpen. Maak jij je vaak zorgen over je eigen gepieker ’s nachts? Dan hopen we dat dit bericht je geruststelt en dat je misschien na een klein potje piekeren tóch nog lekker in slaap valt.

Schakelen
Het piekeren heeft namelijk nog een voordeel: je traint je hersenen, zonder dat je het doorhebt, om in het alledaagse leven op topsnelheid te kunnen schakelen in lastige situaties. Dus, ga je zo naar bed en ben je weer bang dat je uren wakker ligt? Onthoud dan dat de wetenschap bewezen heeft dat jij als piekeraar gewoon ontzettend slim bent! Dat is een fijne gedachte om mee in slaap te vallen, toch?

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash