Wow! Aluminiumfolie kan helpen bij deze veelvoorkomende kwaaltjes

Aluminiumfolie kwaaltjes

Gebruik dit folie ook eens buiten de keuken

Dat aluminiumfolie heel handig is in de keuken, wist je waarschijnlijk al. Toch is dit handige folie ook te gebruiken voor heel andere dingen, zoals veelvoorkomende kwaaltjes en problemen als pijn, griep en verkoudheid, brandwonden en vermoeidheid. Aluminiumfolie is inmiddels uitgegroeid tot een onmisbaar onderdeel van de Chinese en Russische genezers en als je leest wat je er allemaal mee kunt doen, dan snappen wij dat wel. 

Zo los je zelf je kwaaltjes op!

Spier- en gewrichtspijn

Als je last hebt van spier- en gewrichtspijn dan kan aluminiumfolie een uitkomst zijn. Wikkel de pijnlijke plek in met aluminiumfolie en zet het vervolgens vast met wat tape. Laat het folie een hele nacht zitten, zodat het z’n werk kan doen. Herhaal de behandeling zo’n tien tot twaalf dagen en neem dan een week pauze. De pijn zal voelbaar verminderen.

Verkoudheid

Niezen, snotteren, rode ogen: we kunnen wel stellen dat een verkoudheid heel vervelend is. Aluminiumfolie kan gebruikt worden om de infectie drastisch te verminderen. In enkele dagen zal je minder symptomen hebben en daar wordt toch iedereen blij van? Wikkel hiervoor je voet in met aluminiumfolie en laat het een uur zitten. Wikkel je voet na twee uur opnieuw in en laat dit wederom een uur zitten. Herhaal dit nog eenmalig na een pauze van twee uur en na een behandeling van zeven dagen zal de verkoudheid verdwenen zijn.

Brandwonden

Heb je je gebrand aan de oven? Pijnlijk! Zorg altijd eerst dat je de wond onder koud stromend water houdt voor een aantal minuten. Droog de wond vervolgens voorzichtig af. Als de huid beschadigd is, kan dit met een steriel gaasje en anders met een zachte doek. Plak het gaasje nu met een dun laagje zilverzalf op de wond. Doe hier nu aluminiumfolie overheen en laat het folie zitten tot de pijn verdwijnt.

Vermoeidheid

Als je chronisch moe bent, dan kan dat een groot effect hebben op je leven. Je wilt je dan ook graag weer snel fit voelen en daar kan aluminiumfolie bij helpen. Leg een aantal strips folie in de vriezer gedurende een paar uur en leg ze daarna op je gezicht en wangen. Laat de strips een aantal minuten liggen en je zult je daarna een stuk fitter en frisser voelen.

Lees ook: Zo verwijder je gemakkelijk een koffievlek uit je stoffen bank

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: WorldUnity | Beeld: Marco Verch, Flickr