Geen anti-muggenspray bij de hand? Dit huishoudelijke middeltje doet wonderen!

Muggen vinden het niet leuk als je dít middeltje in je zak steekt!

We hebben er al vaker over geschreven maar het is ons irritatiepunt van het moment: de muggen. We hoeven maar even in de tuin te zitten en we worden direct lek gestoken. Je kunt de muggen natuurlijk proberen op afstand te houden, maar mocht dat niet lukken dan hebben wij de tip voor je!

Muggen vinden het niet leuk als je dit bij je draagt.

Citronella

Het is natuurlijk het allerbeste om ervoor te zorgen dat de muggen niet bij jou in de buurt komen. Dit doe je, in tegenstelling tot wat eerder altijd werd gedacht, niet door het licht uit te doen: muggen komen namelijk niet op licht, maar op lichaamsgeur af. Wil je de muggen dan ook op afstand houden, dan kun je het beste werken met geuren. Zo houden de prikkende insecten absoluut niet van de geur van citroen en ook de geur van lavendel werk erg afschrikwekkend voor ze. Steek daarom een lavendel of een citronellakaars aan in de ruimte waar je absoluut geen muggen wilt hebben.

Droogtrommeldoekjes

Ga je echter een lekkere boswandeling maken en heb je geen anti-muggen spray bij de hand en geen zin om een citronellakaars met je mee te zeulen, dan kan dit huishoudelijke middeltje er heel goed voor zorgen dat jij niet met een twintigtal muggenbulten wakker wordt de volgende dag. Het enige wat je nodig hebt is een droogtrommeldoekje. Stop het doekje in je broekzak, het zakje van je shirt of door de lus van je broek heen. Je zult zien dat de insecten bij je wegblijven en dat je niet geprikt wordt door de ellendige beesten.

Andere middeltjes

Geen droogtrommeldoekjes in huis? Geen nood, wist je dat je muggen ook op afstand kunt houden door vaker knoflook te eten? De geur die je dan uitscheidt zal muggen -en mensen- afschrikken. Daarnaast hebben muggen ook een hekel aan de geur van kruidnagel, iets wat je ook makkelijk eventjes in je broekzak als je gaat wandelen of in een kommetje met water buiten op tafel zetten als je lekker op het terras zit. Ook is het aan te raden om lichte kleding aan te trekken: muggen komen daar minder snel op af dan op donkere kleding.

Lees ook: De 5 beste manieren om te voorkomen dat je gestoken wordt door een mug

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Videostill