Artrose kun je verlichten en zelfs voorkomen met deze tips

artrose

Deze tips kunnen de pijn van artrose dragelijker maken

Artrose is een slijtageproces van het kraakbeen dat vooral veel bij ouderen voorkomt. Volgens cijfers van de Volksgezondheid werden er in 2016 maar liefst 1,25 miljoen mensen gediagnostiseerd met artrose. Bewegen wordt voor veel ouderen steeds pijnlijker en lastiger. 

Met een aantal simpele tips kan artrose verlicht en zelfs voorkomen worden.

Bewegen

Ook al gaat dit misschien tegen de wil in vanwege de pijn die het met zich meebrengt, maar bewegen is erg belangrijk. De pijn is het zeker waard aangezien dit door bewegen extreem verminderd kan worden. Een half uur per dag wandelen, fietsen of zwemmen is al voldoende om de artrose te verlichten. Spieren worden sterker waardoor er uiteindelijk minder druk op de gewrichten zal komen te staan.

Voeding en gewicht

Deze twee factoren gaan hand in hand als het gaat om het verlichten van deze aandoening. Door gezond te eten en het gewicht op peil te houden, wordt de druk op de gewrichten beperkt. Daarnaast zijn er verschillende voedingsmiddelen die goede stoffen bevatten die artroseklachten voorkomen of verminderen.

Nachtrust

Hoe simpel het ook klinkt, maar een goede nachtrust kan wonderen doen tegen de pijn van artrose. Een regelmatig ritme waarbij je op tijd naar bed gaat en gemiddeld 6 tot 8 uur slaapt brengt veel voordelen met zich mee. Ben je een slechte slaper? Probeer dan in ieder geval een uur voor het slapengaan niet meer op de telefoon of tablet te kijken. Pijnlijke gewrichten kunnen tijdens het slapen het beste ondersteund worden met zachte kussens.

Supplementen en kompressen

Er zijn een aantal middelen die kunnen helpen om artrose te verminderen. Om te beginnen bestaan er verschillende voedingssupplementen die bovenop een gezond dieet goed kunnen helpen. Zo werkt bijvoorbeeld Groenlipmossel, Curcumine en Zwarte bes-blad als een natuurlijke ontstekingsremmer. Deze natuurlijke voedingssupplementen zijn zonder recept verkrijgbaar bij apotheek, adviesdrogist en reformwinkel. Pijnlijke en ontstoken gewrichten kunnen met een koud kompres verlicht worden. Een warm kompres helpt om stijve gewrichten weer soepeler te maken.

Lees ook: Deze remedie werkt tegen pijnlijke gewrichten én je kunt hem zelf maken!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Gezondheidsplein | Beeld: videostill, Orange Health