Belangrijke veiligheidswaarschuwing: asbest aangetroffen in bekend make-upmerk

Het inademen van de asbestvezel kan levensgevaarlijk zijn!

Veel vrouwen dragen elke dag make-up en als ze de cosmetica niet elke dag dragen, hebben ze in ieder geval wel wat in huis. Hoogtijd om nu het make-upmerk te checken dat jij in huis hebt. In twee make-upproducten van het merk Claire’s is namelijk asbest aangetroffen.

En dat is alles behalve mooi.

Asbestvezels

Het gaat om een compact poeder en een set contour poeder in acht verschillende kleuren. Inmiddels heeft Claire’s de producten uit de schappen gehaald. Bij gebruik van de make-up kunnen asbestvezels vrijkomen en inademing hiervan is levensgevaarlijk.

Onderzoek naar make-up

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) hebben een onderzoek ingesteld naar make-upproducten en naar andere producten die talkpoeder bevatten. De andere 28 make-upproducten van Claire’s werden al onder de loep genomen, maar hier werd geen asbest in gevonden.

Zuiveren

Asbest komt van nature voor in talkpoeder en het moet eerst gezuiverd worden voordat de talkpoeder verkocht kan worden. De allerlaagste concentratie van asbest kan al levensgevaarlijk zijn. Om die reden is asbest in ons land verboden. Echter is nog maar tientallen jaren bekend dat asbest zo slecht voor je is. Daarom hebben veel mensen hierdoor al longkanker gekregen. 

Lees ook: Schokkende beelden: kindermake-up kan déze verwondingen veroorzaken

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pexels