Aspirine kun je ook op déze verrassende manieren gebruiken! Wist jij dit al?

toepassing aspirine

Niet alleen als medicijn is aspirine te gebruiken

Bij hoofdpijn, koorts of andere lichamelijke pijnen nemen we al snel een aspirine in. Het verlicht de pijn en kan helpen om ontstekingen te remmen. Toch zijn er nog een hoop andere verrassende manieren om aspirine te gebruiken. 

Niet alleen als medicijn, maar ook tijdens de huishoudelijke taken kan aspirine goed van pas komen.

Beschadigd haar

Is je haar droog en beschadigd? Maak dan een verzorgend masker voor glanzend en gezond haar door één strip met aspirines in een kopje warm water te mengen. Verdeel het mengsel op de hoofdhuid en in de rest van het haar wanneer de aspirines zijn opgelost. Laat dit 15 minuten intrekken en spoel het hierna goed uit. Mocht je last hebben van roos, dan kun je ook 2 vermalen aspirines door je shampoo mengen. Je haar zal weer in optimale staat zijn.

Zeepaanslag

Wanneer je lekker een tijdje hebt liggen dobberen in bad blijft er vaak na afloop een vervelende zeepaanslag achter in de badkuip. Om dit schoon te krijgen hoef je alleen maar vijf aspirines aan je normale schoonmaakmiddel toe te voegen. Spuit het mengsel op de aanslag en laat dit een halfuur intrekken. Spoel de badkuip schoon met wat warm water en je badkuip zal blinken als nooit tevoren!

Onrustige huid

Aspirine heeft een ontstekingsremmende werking en kan goed helpen om de huid te kalmeren. Meng in een kommetje 2 à 3 aspirines met een beetje citroensap. Breng het mengsel aan op de onrustige delen van de huid en laat een paar minuten intrekken. Belangrijk: ga niet met dit mengsel op de huid in de zon zitten.

Zweetplekken

Het is erg vervelend als er hardnekkige zweetplekken in je kleding zijn gekomen. Zowel de vlek als de zweetgeur zijn er niet altijd gemakkelijk uit te krijgen. Door wat aspirine met warm water te mengen en dit op de zweetvlek in het kledingstuk aan te brengen kan dit wel. Laat het mengsel een nacht goed intrekken en was het kledingstuk de volgende dag volgens het normale wasprogramma. Weg zweetvlek!

Lees ook: Slechte adem? Het kan wijzen op déze gezondheidsproblemen!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Lifetrend | Beeld: Pixabay