Heb jij na het avondeten ook vaak nog trek in iets lekkers? Dan moet je dit even lezen, het komt dus hierdoor!

Dat je na het eten nog zo’n drang hebt om ongezonde troep te gaan snaaien kan één van de volgende oorzaken hebben:

  • Je kijkt televisie tijdens het eten! Bijna iedereen kijkt wel eens televisie tijdens het avondeten. Even snel bordje op schoot, ondertussen het nieuws kijken: het is een ingebakken gewoonte geworden. Het is alleen niet een heel goede gewoonte, want je bent namelijk helemaal niet bewust met je maaltijd bezig. Dit kan ervoor zorgen dat je na het eten snel weer zin hebt om je hand in een zak pinda’s te steken. Eet dus gewoon aan tafel!
  • Je hebt eigenlijk dorst. Je lichaam is niet zo goed in het herkennen van het verschil tussen honger en dorst. Het kan dus zijn dat je lichaam schreeuwt om een pak koekjes, maar als je een flinke slok water of een kop thee neemt is je hongergevoel ineens over. Dehydratie kan heel verwarrend voor je lichaam werken. Neem dus eerst een glas water voordat je iets lekkers naar binnen gaat schuiven!
  • Je menstruatiecyclus schopt de boel aardig in de war; als je ongesteld bent zorgen hormonen ervoor dat je veel meer behoefte hebt aan suikers. Zorg ervoor dat je meer proteïnen binnenkrijgt dan je normaal doet, in doe vorm van vlees, vis en eieren. Dit vermindert de behoefte naar suiker significant.

Probeer deze tips eens, je zal zien dat je ‘s avonds veel minder zin hebt in snaaien!


Pagina 2/2