Baasjes opgelet! Dierenbescherming waarschuwt voor giftige kerstboom

Misschien toch maar kiezen voor een kunstboom…

Over het algemeen vinden honden en katten de kerstboom machtig interessant. Al die flikkerende lichtjes en mooie vormen. Toch kan je je huisdier beter uit de buurt houden van dit vrolijke kerstversiersel. Het is namelijk heel gevaarlijk voor ze en ze kunnen er heel erg ziek van worden.

De Dierenbescherming wil baasjes nu waarschuwen voor de gevaren.

Giftig en gevaarlijk
In een bericht op Facebook staat: “Heb je een afgezaagde kerstboom? Zorg dan dat je hond of kat niet uit het water kan drinken waar de boom in staat. Dit kan diarree, braken, maag-darmproblemen maar ook problemen met het zenuwstelsel veroorzaken.” Het vocht dat uit de boom komt is giftig voor huisdieren. Dit zit niet enkel in de stam, maar ook in de naaldjes. Ook daar kunnen huisdieren ziek van worden. De naaldjes zijn niet enkel gevaarlijk door het sap wat erin zit; ze zijn ook heel scherp. Als je kat of hond deze binnenkrijgt kan dat in het ergste geval gaatjes maken in de slokdarm met alle gevolgen van dien.

Afdekken en schoonmaken
De dierenbescherming waarschuwt nu om de kerstboombak af te dekken met wat folie of een zeiltje.  Daarbij is het ook belangrijk om de omgeving van de kerstboom goed schoon te maken, zodat je huisdier geen naaldjes binnen kan krijgen. Zo kan mens en dier allebei genieten van een veilige en gezellige kerst.

Lees ook:  Zó houd je je kat veilig in de sneeuw (en in de kou)

 Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Facebook Dierenbescherming | Beeld: pxhere