Opgelet: Albert Heijn roept weer een product terug! Deel dit bericht met zoveel mogelijk mensen!

Albert Heijn roept product terug wegens mogelijk allergeen

We vragen opnieuw jullie aandacht voor een terugroepactie van supermarktketen Albert Heijn. De keten roept uit voorzorg producten met de naam AH verse pastasaus ‘kruidige napolitana’ terug.

Het gaat specifiek om de AH verse pastasaus ‘kruidige Napolitana’ met de houdbaarheidsdatum 17 juni 2016. In de verpakkingen zit mogelijk geen ‘kruidige napolitana’- maar ‘tomaat mascarpone’-saus. De tomaat mascarpone variant van de AH verse pastasaus bevat melk, wat schadelijk kan zijn voor mensen met een melkallergie.

Een melkallergie kan leiden tot een allergische reactie, waarbij de symptomen variëren van mild tot ernstig. Milde symptomen kunnen zijn: een piepende ademhaling, huiduitslag, misselijkheid, braken en darmproblemen. Een melkallergie kan ook anafylaxie veroorzaken, dit is een ernstige levensbedreigende reactie.

 

Consumenten met een melkallergie wordt dringend verzocht het product niet te nuttigen en het product terug te brengen naar het dichtstbijzijnde Albert Heijn filiaal. Consumenten die het product terug brengen krijgen ook hun geld terug. Consumenten zonder melkallergie kunnen het product veilig consumeren.

Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met de service-lijn van Albert Heijn: 0800-0305.