Wauw: ouders stoppen beademing zoontje (2) maar dan gebeurt er een wonder

beademing

‘Er kwam weer leven in hem, hij kreeg kleur’

Toen de kleine Dylan nog maar één jaar was moest hij naar het ziekenhuis omdat hij niet meer normaal kon ademen. Uit onderzoeken bleek dat de longetjes van het jongetje voor tachtig procent bedekt waren met tumoren; het bleek een zeldzame vorm van kanker te zijn. 

De zeldzame vorm van kanker komt normaal gesproken alleen bij zware rokers voor.

Kanker en longontsteking

Direct nadat de kleine jongen in het ziekenhuis arriveerde besloten de artsen hem op alle mogelijke manieren te behandelen. Gelukkig leken de behandelingen aan te slaan, waarna het beter met de jongen leek te gaan. Helaas werd hij getroffen door een zware longontsteking en kwam hij wederom in het ziekenhuis te liggen; zijn longen waren er volledig mee gestopt en hij verkeerde in levensgevaar. Zelfs met de beademingsmachine op de hoogste stand kreeg hij bijna geen lucht; de situatie leek uitzichtloos.

Uitzichtloze situatie

Gezien de ernst van de situatie kwam de hele familie naar het ziekenhuis om afscheid te nemen. Dagenlang sliepen de ouders van Dylan niet: “We mochten ook ’s nachts bij hem blijven, omdat hij elk moment kon overlijden. We zongen voor hem en namen afscheid.” Uiteindelijk besloten zijn ouders op advies van de artsen de beademing stop te zetten. De medicatie werd afgebouwd en met behulp van verdovende medicijnen zou Dylan rustig en pijnvrij kunnen inslapen.

Medisch wonder

Maar toen gebeurde er opeens een medisch wonder: “Zijn hartslag kreeg een normaal niveau. We stopten de verdovende medicatie omdat er kracht in hem leek te komen; er kwam weer leven in hem, hij kreeg kleur. Hij kwam weer terug.” Nu, twee jaar later, heeft Dylan zijn laatste behandeling gehad; hij is kankervrij. Wat er precies voor heeft gezorgd dat hij opeens weer beter werd is een onverklaarbaar raadsel en met recht een medisch wonder te  noemen!

Lees ook: Het lenteweer komt eraan: volgend weekend kans op maar liefst 20 graden!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: PxHere