Dit is waarom het erg belangrijk is dat je je bed ’s ochtends níet opmaakt!

Het scheelt je ’s ochtends alleen maar tijd

Je hebt twee soorten mensen: de een slaat na het schoonheidsslaapje gewoon de dekens van zich af en loopt de slaapkamer uit. De ander daarentegen verlaat de slaapkamer pas wanneer het bed is opgemaakt. Toch kun je je die moeite beter besparen!

Je moet je bed ’s ochtends niet opmaken.

Gevolgen

Het lijkt een beetje laks om je bed ’s ochtends niet op te maken. Je slaapkamer ziet er immers veel netter uit wanneer je deken strak over het bed ligt. Echter blijkt uit een onderzoek dat gepubliceerd is door de Universiteit van Kingston in Londen dat het opmaken van je bed negatieve gevolgen kan hebben op je gezondheid.

Mijten

Wanneer je je bed opmaakt, creëer je eigenlijk een soort utopie voor mijten. Ze kunnen zich lekker nestelen in ons zweet en de warmte en op deze manier kunnen ze zich ook makkelijk voortplanten. De kans op astma, eczeem, dermatitis, hooikoorts en andere allergieën neemt dan alleen maar toe. In een opgemaakt bed kunnen wel 1,5 miljoen mijten zitten!

Luchten

Stephen Petrlove, de leider van het onderzoeksteam, raadt mensen aan om hun deken niet terug te slaan. Op deze manier kan het bed beter luchten, waardoor mijten minder kans hebben om te overleven. Daarnaast is het ventileren van de slaapkamer ook erg belangrijk!

Lees ook: Dit is de reden dat je je dekbedovertrek altijd binnenstebuiten moet wassen

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Gezonder Leven | Beeld: Videostill YouTube