Heeft jouw beddengoed déze kleur? Dan heb je een groot risico op bedwantsen!

Hier wordt niemand blij van…

Een bed vol bedwantsen wil niemand. Het jeukt en de kleine beestjes zuigen je letterlijk leeg. Als je ze eenmaal in je bed hebt zitten kom je er ook niet zomaar weer vanaf. Je zal een gespecialiseerd verdelgingsbedrijf moeten inschakelen. Gelukkig hebben we een manier gevonden, waarop je de kans op deze kleine ettertjes zo klein mogelijk maakt. 

De kleur van je beddengoed maakt het verschil!

Kleuren
Onderzoekers van de Universiteit van Florida liet een familie bedwantsen los in een testomgeving. De beestjes mochten kiezen uit verschillende bedden met elk een andere kleur beddengoed. De bedwantsen kozen massaal voor het zwarte en rode beddengoed.

Groepen
In eerste instantie dachten de onderzoekers dat ze kozen voor de rode kleur omdat dat de kleur van het bloed is dat ze opzuigen. Maar toen concludeerde de onderzoekers iets anders: “Na afloop van het onderzoek kwamen we tot de conclusie dat ze een voorkeur hebben voor roodachtige kleuren, omdat ze zelf ook roodbruin van kleur zijn. Bedwantsen leven graag dicht op elkaar, dus ze kiezen voor rood en zwart omdat ze denken dat daar andere bedwantsen zijn.”

Licht
Vooral kleuren als groen, geel en wit trekken deze beestjes niet. Dat komt, omdat deze kleine beestjes niet van licht houden. Ze houden veel meer van donkere plekken. Je weet dus wat je te doen staan. Weg met al het zwarte en rode beddengoed!

Lees ook: Dit is waarom je nooit met je alledaagse kleding op bed moet gaan zitten!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: videostil