Waarom het zo belangrijk is om je matras eens in de zoveel tijd te vervangen

tips matras onderhouden
Het is een bron van bacteriën

Het bed verschonen is iets wat we regelmatig doen, het matras daarentegen; daar liggen we al een tijdje op… Zeg eens eerlijk, wanneer heb jij je matras voor het laatst vervangen? Wellicht wordt het hoogtijd om een nieuwe te kopen, want het vervangen van je matras is minstens zo belangrijk als slapen onder schoon beddengoed.

Uit onderzoek van New York University blijkt dat het heel belangrijk is om je matras eens in de zoveel tijd te vervangen.

Liters vocht
Het vuil in je matras stapelt zich in de loop der tijden behoorlijk op. Zo verlies je tijdens je slaap zo’n 0,25 á 2 liter vocht en dat wordt allemaal opgenomen door je matras. En dan hebben we het nog niet eens over de overige bacteriën die zich in je matras kunnen nestelen. Ben je bijvoorbeeld iemand die weleens eet of drinkt in bed? Dan is de kans groot dat er ook wel wat kruimels of vocht in je bed terechtkomen.

Houdbaarheidsdatum overschreden
Slaap jij al jaren op hetzelfde matras? Dan is de kans aanwezig dat deze niet meer goed ventileert, wat weer negatieve invloeden kan hebben op je gezondheid. Enfin, is je matras al ouder dan tien jaar? Dan is deze zeker aan vervanging toe.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Viva | Beeld: Pixabay