Belangrijk om te lezen: deze drie soorten pijn moet je nóóit negeren!

Bij bepaalde soorten pijn moet je alert zijn!

Pijntjes, we hebben er allemaal weleens last van. Pijn kan overal en op elk moment opduiken en daarnaast kan het talloze oorzaken hebben. Als je hevig hebt gesport krijg je spierpijn, als je een kater hebt krijg je hoofdpijn. Niets aan te doen, je moet er even doorheen. Toch zijn er ook een aantal soorten pijn die je absoluut niet moet negeren. Voel je één van deze pijnsoorten? Ga dan even langs je huisarts.

  1. Een gezwollen en pijnlijk been: je kan je natuurlijk stoten, spierpijn hebben of gevallen zijn. Maar je vanuit het niets een extreem pijnlijk, gezwollen en rood been krijgt kan de oorzaak een stolling in je bloedvat zijn. Is je been gevoelig bij aanraking en voelt het warm aan? Dan is de waarschijnlijke oorzaak trombose. Hoogste tijd om met spoed naar de huisarts te gaan. Deze kan inschatten of er inderdaad sprake is van een trombosebeen en een behandeling starten.
  2. Scherpe pijn in je buik: je menstruatie of iets verkeerds hebben gegeten kan natuurlijk voor buikpijn zorgen, maar heb je een hevige buikpijn die niet te vergelijken is met voorgenoemde soorten? Dan kan het zijn dat er iets aan de hand is met je galblaas, of een blindedarmontsteking. Even langs de dokter dus!
  3. Pijn bij het plassen: dit kan een onschuldige blaasontsteking zijn, maar als het echt een moeizame en pijnlijke zaak wordt dan kan je beter een bezoek aan de dokter brengen. Het kan zijn dat je kampt met een ‘simpele’ blaasontsteking, maar in het ergste geval is een tumor de boosdoener.

Wil je dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Womens Health Mag | Beeld: Pexels