Dit zijn de 5 beste apps voor beginnende hardlopers

beginnende hardlopers apps hardlopen

Dit gaat je rondje hardlopen een stuk gemakkelijker maken

Nu de sportscholen dicht zijn, proberen we met z’n allen toch een beetje in beweging te blijven. Zelfs de grootste ‘hardloophaters’ zijn aan het rennen geslagen en gaan sinds de coronacrisis regelmatig een blokje om. Hartstikke goed, maar voor sommigen ook ietwat saai. Met de juiste apps maak je de boel een stuk spannender en krijg je meer motivatie. Wij zetten de leukste hardloopapps voor je op een rij! 

Nike+ Running

Nike is met zo’n 40 miljoen gebruikers over de hele wereld een ontzettend populaire hardloopapp. Je verdient bij deze app ‘fuel’ elke keer wanneer je een sportieve uitdaging voltooid. Met een flinke hoeveelheid fuel ontvang je beloningen en extra functies. Geloof ons: dit motiveert! Ook vind je in deze app individuele trainingsschema’s, tips en advies. Oftewel: perfect voor de beginnende hardloper.

Strava

Schep jij graag op bij je vrienden over je hardloopresultaten of hou je wel van een beetje competitie? Met de app Strava kun je routes, snelheid en resultaten met je vrienden of onbekende gebruikers delen via de app. Vervolgens kunnen zij proberen jouw topsnelheid te verbeteren. Daarnaast zijn er maandelijks uitdagingen die je kunt voltooien. Geen motivatie? Deze app brengt daar wel verandering in.

Adidas Running

Met de Adidas Running app sla je gemakkelijk je resultaten op. Daarnaast is het ook in deze app mogelijk een competitie te starten met je vrienden. Hierin kunnen jullie elkaars resultaten zien – en proberen te overtreffen. Zet ‘m aan tijdens het rennen en bij elke kilometer hoor je hoeveel kilometer je gerend hebt en hoe lang je over een kilometer hebt gedaan.

Runkeeper

Hoef je niet per se al je resultaten te delen met de buitenwereld en wil je focussen op je eigen progressie? Runkeeper is in dat geval de beste app voor jou. Je kunt in een overzichtelijk menu al je data terugvinden. Daarnaast koppel je gemakkelijk andere apps als Garmin, Fitbit, Zombies Run, Jawbone Up en Fitocrazy aan Runkeeper.

Runtastic

De app Runtastic biedt als gratis app niet meer dan een simpele tracker. Kies je voor de betaalde variant, dan gaat er een wereld voor je open. De app biedt een bibliotheek met verhalen aan, waarbij de spanning van het verhaal wordt weerspiegelt in muziek met een hoog aantal beats per minuut. Daar komt nog bij: je vrienden kunnen je tijdens het rennen audioberichten sturen om je te motiveren. Hoe leuk is dat?

Lees ook: Gezelligheid in huis: zo ruikt je huis lekker zonder geurkaarsen- en stokjes

Bron: Runner’s World | Beeld: Unsplash