10 tips om ’s nachts beter te slapen als je zwanger bent

slapen
Zo krijg je toch een goede nachtrust

Door de tripjes naar de wc, regelmatige maagzuur, de hormonen die in het rond vliegen en het niet kunnen slapen op je buik of rug, lijkt het bijna onmogelijk om een beetje te kunnen slapen als je zwanger bent. Voor veel zwangere vrouwen is goed slapen een behoorlijke uitdaging. Gelukkig zijn er een paar trucjes waardoor je toch een goede nachtrust krijgt.

’s Nachts slapen wordt zo een stuk makkelijker.

Slaap op je linkerzij
Volgens de American Pregnancy Association, is het het beste voor moeder en baby om op je zij te slapen en dan het liefst op je linkerzij. Deze houding is aanbevolen omdat dit de hoeveelheid voedingsstoffen verhoogt die naar de foetus en de placenta gaan, zonder te veel druk uit te oefenen op de lever.

Kussens, kussens, kussens
Om de druk op je rug en heupen te verlichten kun je slapen met een kussen tussen je benen. Ook kan je de druk verlichten door op je zij te slapen en een kussen onder je buik te plaatsen. 

Drink wat minder voordat je gaat slapen
Uiteraard moet je jezelf niet uitdrogen, maar als je constant wakker wordt om te plassen, kun je iets minder gaan drinken. Blijf gehydrateerd door continu kleine beetjes te drinken in plaats van vlak voor het slapen nog een enorm glas water naar achteren te klotsen. Ook kun je beter cafeïne skippen.

Vermijd pittig eten
Last van maagzuur om 2 uur ’s nachts? Probeer minder pittig te eten. Sla bovendien ’s avonds snacks over en eet kleinere maaltijden gedurende de dag.

Neem een bad
Neem vlak voordat je naar bed gaat een warm bad of stap onder de douche. Hierdoor stijgt je lichaamstemperatuur en maakt je lichaam slaaphormoon aan. Waardoor je super relaxed in bed stapt.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Purewow | Beeld: Unsplash