Bewaar je brood wel eens op het aanrecht? Dit is waarom je dat niet meer moet doen

Bewaar

Bewaar het brood voortaan liever in de vriezer

Je zult ’s ochtends vast een zeker wel eens een sneetje brood op het aanrecht laten liggen als je die middag weer een broodje gaat eten. Toch kun je voortaan het brood beter direct na aankoop in de vriezer stoppen en er een sneetje uithalen voor gebruik. 

Dit is waarom.

Aanrecht

Waarschijnlijk is het aanrecht van de keuken één van de meest populaire plekken om een zak met brood te bewaren; zo heb je altijd een sneetje bij de hand wanneer je een broodje wilt eten. Veel mensen kiezen er dan ook niet voor om het brood direct na aankoop in de vriezer te stoppen; zij hebben liever een vers sneetje brood. Toch is het beter om voortaan de vriezer te gebruiken. Want wat blijkt: bewaar je een broodje op het aanrecht, dan blijft het veel minder lang goed.

Schimmel

Dat je bammetjes snel beschimmelen wanneer ze een tijdlang op het aanrecht liggen, komt door het feit dat kamertemperatuur de ideale temperatuur is voor het ontstaan van schimmels. Leg je een zak brood op het aanrecht, dan zal de schimmel vrijwel meteen gaan groeien. Binnen enkele dagen zal de schimmel te zien zijn op het brood. Eet je het alsnog op als de schimmel al heeft toegeslagen? Dan heb je kans op een allergische reactie. Het is dan ook veel verstandiger om de zak in de vriezer te stoppen en er een sneetje uit te halen als je eentje nodig hebt.

Lees ook: Oeps: deze plekken slaan we meestal over als we ons insmeren

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Tips en Weetjes ©