Wauw! Deze manier van bewegen is een uitstekende vetverbrander!

Het is veel beter dan gedacht!

Onderzoeken worden geregeld opnieuw gedaan om te zien of de bevindingen wel echt kloppen. Dit blijkt geregeld niet zo te zijn en ook dit onderzoek wordt volledig ontkracht. In het onderzoek werd gekeken wat wandelen voor het menselijk lichaam doet. Aanvankelijk dacht men dat je met een stuk wandelen zo rond de 45 calorieën verbrandt. Niets blijkt minder waar, want het is veel meer!

Wandelen is veel beter dan gedacht.

Appeltaart
In voorgaande studies onderzochten onderzoekers relatief weinig wandelaars met weinig verschillende lichaamstypen. Vooral slanke mensen werden onderzocht en zij verbranden een stuk minder dan zwaardere mensen. Wie wandelt zou in een uurtje tijd een groot stuk appeltaart kunnen verbranden. Vrouwen met een gemiddelde lengte, die ongeveer zestig kilo wegen, verbranden in een uurtje namelijk driehonderd calorieën. Als je een beetje doorstapt kan dit zelfs oplopen tot 455 calorieën!

Berekening
Natuurlijk is niet iedereen gelijk en daar wordt in dit onderzoek rekening mee gehouden. Bij dit onderzoek gebruiken ze daarom ook het MET-principe, dat staat voor Metabolix Equivalent of Task. Deze manier van meten houdt rekening met je lichaamsgewicht. Ben je benieuwd hoeveel calorieën je verbrandt met jouw favoriete sport? Bekijk dan het schema hieronder. Het sommetje dat hierbij hoort is: aantal genoemde kcal x lichaamsgewicht x hoeveel uren = aantal verbrande calorieën.

Soort inspanning Aantal calorieën
Liggen, zitten, ontspannen, staan, eten en spreken 1
Autorijden, piano spelen, computeren en typen 2
Normaal wandelen (5 km/u) 4
Stevig wandelen (6-7 km/u) 5
Rustig fietsen (16-19 km/u) 4
Stevig fietsen (19-22 km/u) 8
Zwemmen, crawl (1 km/u) 5
Zwemmen, crawl (3 km/u) 20
Hardlopen 8

Lees ook: Heb je halve maantjes op je nagels? Dít zegt het over jouw gezondheid!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: pxhere