Bewezen: naar een festival gaan is goed voor je gezondheid

Ga jij deze zomer ook weer los op een festival?

Ben jij dol op muziekfestivals? Dan hebben we erg goed nieuws. Het blijkt namelijk erg goed voor je gezondheid te zijn om naar een festival te gaan. Hoe dat precies zit? Wij vertellen je er meer over. 

Onderzoek

Gezelligheid met vrienden, lekker dansen, drankjes drinken en dat alles onder het genot van je favoriet muziek: veel mensen genieten volop van een festival. En het is niet alleen leuk om een dagje op een festivalterrein te vertoeven, het blijkt ook nog eens erg goed te zijn voor je gezondheid. Dat is gebleken uit wetenschappelijk onderzoek.

Beweging

Maar waarom is een muziekfestival zo goed voor je gezondheid? Tijdens een festival beweeg je meer dan normaal, waardoor je veel calorieën verbrandt. Aan de andere kant zijn de drankjes en snacks die je op zo’n dag consumeert natuurlijk niet heel gezond. Maar doordat je veel beweegt compenseer je dit ongezonde gedrag alweer voor een deel.

Depressie

Maar dat is niet het enige, uit het onderzoek blijkt ook dat festivals de kans op een depressie verkleinen. Je cortisol niveau (het stresshormoon, red.) wordt namelijk verlaagd, waardoor je je kalmer voelt na een festival. Daarnaast komt je even uit de dagelijkse sleur, waardoor je weer beter kunt reflecteren op je eigen leven en hoe alles nu loopt. Een festival bezoeken is dus niet alleen goed voor je fysieke gezondheid, maar ook voor je mentale welzijn. Tot slot word je ook gewoon blij van muziek. Muziek brengt mensen samen, waardoor je tijdens zo’n dag een fijn gevoel van saamhorigheid ervaart. Kortom: tijd om een extra festivalkaartje te scoren voor deze zomer!

Lees ook: 16 prachtige babynamen die zijn geïnspireerd op rockmuziek 

Bron: Vriendin | Beeld: Pexels