BEWEZEN: wil je je gelukkiger voelen? Dan moet je eten met DEZE kleur eten! Dit wisten we niet!

Wij eten alleen nog maar voedingsmiddelen in deze kleur!

Van eten worden wij sowieso wel gelukkig, maar het schijnt dat de kleur van je eten ook nog invloed heeft op je gesteldheid. Uit onderzoek van The Happy Egg Company blijkt namelijk dat de kleur van je eten invloed heeft op je hormonen, wat op zijn beurt weer invloed heeft op onze gesteldheid.

Volgens het onderzoek laat je lichaam namelijk een hoop (postitieve) hormonen los wanneer we voedsel met een gele kleur eten. Geel associëren we namelijk met blijdschap, iets wat we van jongs af aan al hebben aangeleerd. Geel is de kleur van de lente, zomer en van de zon (welke ons heel gelukkig maakt!). We associëren geel dan ook met de gevoelens die we krijgen in de zomer wanneer het zonnetje schijnt. Toch waren de resultaten best verrassend volgens neuropsycholoog David Lewis: ” Dat kleur invloed heeft op emoties wisten we wel, maar dat het effect zo groot zou kunnen zijn was tot nu toe een verassing.” Maar liefst 70 procent van de honderd ondervraagden linkten geel gekleurd eten aan blijdschap.

Zit je dus in een dipje, dan is de oplossing heel erg makkelijk: eet een lekker gebakken eitje of een plakje cake! Wedden dat je binnen no-time weer blij bent?