Bijna iedereen houdt wel van chocolade! Wat ze nu voor positieve bijwerking hebben gevonden is fantastisch! Eet smakelijk!

De resultaten worden in het wetenschappelijke tijdschrift Apetitite uiteengezet. Het bleek dat deelnemers die elke week een stuk chocola aten een geheugentest beter aflegden dan een andere groep die niet wekelijks chocola at. Dit klinkt ons als muziek in de oren en het is zoals aangegeven dus bepaald niet de eerste keer dat de loftrompet geblazen kan worden over deze guilty pleasure. Naast een effectief middel tegen hoesten worden aan chocola ook positieve effecten op het libido toegeschreven. Wij zijn overtuigd, op naar de winkel!

Er is trouwens wel een kleine donkere wolk aan de horizon, want de cacao-industrie heeft ook de noodklok geluid. De kans bestaat dat er in de nabije toekomst niet meer kan worden voldaan aan de explosief gestegen vraag naar cacao, met name in Azië. Mogelijk is er in 2020 een serieus tekort aan chocola of zelfs helemaal geen chocola meer te krijgen! Gelukkig voor ons is er al een rampenplan in werking gesteld. Want laten we wel zijn, de wereld mag van ons vergaan, maar een leven zonder chocola is het leven niet waard toch?


Pagina 2/2