Bijzonder: dít is wat er gebeurt als je de kern van een ui ‘s nachts in je oor stopt

De ui is meer dan alleen een lekkere smaakmaker!

Soms zijn er hele gekke dingen die werken voor hele normale dingen. Je hebt bijvoorbeeld vast wel eens last gehad van oorpijn. Wat je ongetwijfeld niet wist is hoe je dit heel makkelijk kan oplossen. Veel mensen kennen waarschijnlijk de truc al om wat (olijf)olie op een watje te deppen en deze een nacht lang in het oor te stoppen. Maar deze bijzondere truc met de kern van een ui kende je vast nog niet!

De ui is meer dan alleen een lekkere groentesoort.

Verkoudheid

Uien zijn dan misschien niet de leukste groenten om te snijden, doordat ze je altijd de nodige tranen bezorgen. Dit is het allemaal waard als je weet wat hij voor je gezondheid kan doen. Eet je gemiddeld ongeveer 80 gram ui per week? Dan verminder je de kans op onder andere dikke darm-, eierstok- en strottenhoofdkanker met maar liefst 40 procent, zo blijkt uit onderzoek. Uien zitten vol met gezonde voedingsstoffen, waaronder vitamine C, B6, B11, ijzer, chroom, molybdeen, mangaan en kalium. Geen wonder dus dat uien een zeer goed middel zijn tegen bijvoorbeeld griep en verkoudheid. Ook helpt deze bijzondere groente ons hart en de bloedvaten, verlagen ze het risico op bloedklontering met als gevolg minder kans op een hartaanval.

Oorontsteking

Maar dit zijn niet de enige gezondheidsvoordelen van deze supergroente. Ui is ook een uitstekend middel tegen oorpijn. Bij een verkoudheid of oorontsteking zwelt het slijmvlies op. Hierdoor wordt de buis van Eustachius dichtgedrukt en ontstaat er vochtophoping achter het trommelvlies. Dit kan voor mensen zeer pijnlijk zijn. Kinderen krijgen snel last van een middenoor-ontsteking en hebben daarbij soms ook koorts.

Heb je last van oorpijn en wil je er graag snel vanaf? Lees dan snel verder op de volgende pagina hoe je dit op kan lossen door middel van een ui.

Pagina 1/2