Bizar: dit 19-jarige meisje dronk zoveel energiedrankjes dat ze bijna een kunstgebit kreeg…

 

energiedrank

Shirley was zo verslaafd aan energiedrankjes dat ze er bijna aan onderdoor ging

Dat energiedrankjes niet bepaald goed zijn voor je gezondheid, dat weten de meesten wel. Er is onlangs zelfs een 16-jarige Amerikaanse tiener overleden aan een overdosis cafeïne. Hij sloeg vlak voor zijn overlijden twee blikjes energiedrank en een kop koffie achterover, iets wat veel jongeren met enige regelmaat en zonder schroom zouden doen.

Ontzettend veel jongeren tussen de 12 en 18 jaar drinken één of meerdere blikjes energiedrank per dag. Ze doen het om wakker te blijven, maar ook omdat ze dan meer durven en zich beter voelen. Het mierzoete goedje heeft echter een verslavende werking en op een gegeven moment kan iemand gewoonweg niet meer zonder. Zo ook de 19-jarige Shirley Kuiperij uit het Achterhoekse stadje Terborg. Ze is sinds twee maanden zelfs onder behandeling voor haar energiedrankverslaving. Tot voor kort dronk ze gemiddeld een ongelofelijk aantal van wel twaalf blikjes per dag.

Kunstgebit
In maart ging ze ‘cold turkey’ en heeft ze geen blikje meer aangeraakt. “Ik denk er wel nog elke dag aan. Als ik wakker word, is het eerste wat ik denk: een blikje drinken.” Ze kampte met een groot slaaptekort; voor 04:00 ’s nachts sliep ze doorgaans niet door alle cafeïne die ze overdag naar binnen werkte. Toen een leraar haar op haar verslaving wees terwijl ze weer een blikje opentrok in de klas brak ze. Inmiddels volgt Shirley een traject bij de verslavingszorg in Doetinchem. Shirley’s traject bij de verslavingszorg duurt nog zeven maanden. „Het ergste wat ik aan mijn verslaving heb overgehouden is een slecht gebit. Al die suiker heeft m’n tanden zo aangetast dat ik waarschijnlijk binnenkort een kunstgebit moet. Daar heb ik veel verdriet van. Ik had vroeger mooie tanden.”

Wil je toch graag iets verkwikkends drinken? Probeer dit geheel natuurlijke energiedrankje dan eens, zonder cafeïne! 

Bron: Metro | Beeld: Unsplash