Bizar: artsen halen levende paling uit buik van Vietnamese man

levende paling buik

Het dier was maar liefst dertig centimeter lang

Een bizar verhaal uit het buitenland. Daar hebben artsen onlangs een levende paling uit de buik van een 34-jarige Vietnamese man verwijderd. Als je de larven die in de arm van Freek Vonk groeiden al heftig vond, dan blijkt nu maar weer eens dat het áltijd nog een stapje erger kan. 

Bizarre ontdekking

Het klinkt misschien als een verhaal uit boeken en films, maar dit is toch echt waargebeurd. Het begon allemaal toen de man met hevige buikpijn naar het Hai Ha District Medical Center in de Vietnamese provincie Quang Ninh ging. Na een echo en een röntgenfoto kwamen de artsen tot een bizarre ontdekking: de man had een levende paling in zijn buik.

Dertig centimeter

De paling was maar liefst dertig centimeter lang. Vermoedelijk is het dier via de anus van de man naar binnen gegleden, zo schrijft de New York Post. Nu kun je je voorstellen dat het nooit goed kan zijn wanneer er een levende paling van dertig centimeter in je buik rondzwemt, en dit bleek ook zeker niet zonder gevolgen te zijn. Het dier zorgde namelijk voor een  darmperforatie en peritonitis, een aandoening die ontstekingen in de maak of buik veroorzaakt.

Zeldzaam

Dat je misschien nog nooit eerder zo’n verhaal bent tegengekomen, kan kloppen. “Dit is een zeldzaam geval”, zei hoofd chirurgie Pham Manh Hung in een plaatselijke krant. “Het rectale gebied bevat veel fecaal vocht en wordt gemakkelijk besmet met bacteriën, maar de operatie is veilig uitgevoerd en leverde dus geen problemen op.” Gelukkig maar!

Lees ook: Goede vraag: hoe vraag je je vaccinatiegegevens op bij het RIVM?

Bron: New York Post, LINDA. | Beeld: Pexels 

Array