BIZAR! Deze vrouw is allergisch voor zichzelf: “Het is een marteling om zo te leven”

Julie is allergisch voor haar eigen zweet en tranen

Het menselijk lichaam is een complex mechanisme waarvan we nog lang niet alles begrijpen. Elke dag worden er weer nieuwe, vreemde aandoeningen ontdekt waar tot nog toe geen verklaring of genezing voor is. Dit is ook het geval bij de mysterieuze ziekte van de 28-jarige Amerikaanse turnster en danslerares Julie Reid, die wel een heel bizarre allergie heeft.

Zweet en tranen
De in Florida wonende vrouw is namelijk allergisch voor… zichzelf. Tot drie jaar geleden was Julia fanatiek danser en turnster, totdat ze vanuit het niets ineens overal hevige uitslag kreeg die sterk op netelroos leek. Na onderzoek kreeg ze de diagnose ‘cholinergische urticaria’, wat in feite wil zeggen dat ze allergisch is voor haar eigen zweet en tranen. De oorzaak van de plotselinge aandoening is onbekend en het is ook nog niet te genezen.

De hevige uitslag kan soms dagen aanhouden en het dwingt Julie om haar dagen binnen te spenderen. Het warme en vochtige klimaat in Florida is te veel voor haar, en ook kan ze haar beroep niet meer uitoefenen. Bij elke fysieke activiteit speelt de huiduitslag meteen op…

Verwoest leven
“Ik kan je niet uitleggen hoe zwaar de depressies zijn waar je in terecht komt als je leven op zo’n manier van je afgenomen wordt,” vertelt Reid op haar website. Ze kan niet meer werken en haar verzekering wil ook geen vergoeding uitkeren. Julie moest haar meubels verkopen om de rekeningen van het ziekenhuis te kunnen betalen. Mensen ziet ze bijna niet meer, ze schaamt zich voor hoe ze eruit ziet. “Ik was zo actief en nu kan ik niet eens gewoon door de supermarkt lopen omdat mensen me aanstaren. Het is emotioneel net zo pijnlijk als fysiek.”

Sinds de ontdekking van haar ziekte is Julie zo’n 50 kilo aangekomen en ze kan niet meer sporten om het eraf te krijgen, omdat ze dan weer gaat zweten. “Het is een echte marteling om zo te moeten leven. Ik ben allergisch voor mezelf.” Wat een afschuwelijk verhaal, wij hopen dat er snel een behandeling voor haar is.

Bron: Cosmopolitan | Beeld Julie Reid