Heb jij blauwe ogen? DIT zegt het over je gezondheid, hier hadden wij geen idee van!

droge ogen

Blauwe ogen zeggen DIT over je gezondheid!

Blauwe ogen zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar ze doen ook een aantal interessante onthullingen over je gezondheid en dan in het bijzonder hoe je pijn ervaart.

Uit nieuw onderzoek blijkt dat mensen met lichte ogen een hogere pijngrens hebben dan mensen met donkere ogen! “Menselijke pijn is verbonden aan factoren als geslacht, leeftijd en haarkleur”, zegt geneticus Inna Belfer van de universiteit van Pittsburgh. “Onderzoekers hebben ontdekt dat roodharigen een grote resistentie hebben tegen verdoving en ook meer last hebben van angst. Mensen met bruine ogen hebben een snellere emotionele respons en hun pupillen reageren sneller op medicijnen.” Maar dit is niet het enige dat uit  het onderzoek kwam…

Belfer onderzocht 58 zwangere vrouwen en verdeelde die vrouwen in een groep met lichte – en donkere ogen. Daarna maten de onderzoekers de pijn voor en na de bevalling, het humeur en de nachtrust van de vrouwen. Wat blijkt: de vrouwen met de lichte ogen gingen het beste met de bevalling om. Ze waren na de bevalling minder nerveus en hadden een minder grote kans op depressie na de geboorte. Andere onderzoekers vermoeden dat melanine een sterke invloed heeft op pijnervaringen: dit pigment dat in het brein zit, is ook gelinkt aan donkerkleurige ogen. Belfer wil nog meer onderzoek doen onder vrouwen die niet zwanger zijn en ook mannen meenemen in het onderzoek.

Bron: Libelle | Foto: Unsplash