Krijg jij sneller blauwe plekken dan anderen? Dít is de reden!

blauwe plek plekken
Zo voorkom je dat je sneller blauwe plekken krijgt dan anderen!

Mooi zijn blauwe plekken niet en mensen denken snel dat je je enorm gestoten hebt of dat er iets anders gebeurd is. Soms kun je er echter helemaal niks aan doen, misschien komen ze bij jou wel sneller dan bij anderen. Wij zochten voor je uit of dat inderdaad mogelijk is en hoe dat dan kan. 

Hierdoor zit jij sneller onder de blauwe plekken dan anderen.

Blauwe plek
Een blauwe plek is eigenlijk niet meer dan een bloeduitstorting die ontstaat als bloedvaatjes in je huid beschadigd raken. Het bloed komt dan tussen de omliggende weefsels in de huid terecht en dat veroorzaakt die donkere pijnlijke plek. Je huid reageert als een soort filter, waardoor het bloed er niet rood, maar blauw uitziet. Heb jij snel last van dit lichamelijke ongemak? Dit kunnen de oorzaken zijn:

1. Ouder worden
Het weefsel en onze huid worden dunner als we ouder worden. Bloedvaatjes raken daardoor sneller beschadigd, waardoor je sneller blauwe plekken ontwikkelt. Ook als jij je huid vroegtijdig laat verouderen krijg je er last van. Roken en de zonnebank zijn hier de voornaamste redenen van.

2. Geslacht
Slecht nieuws voor de dames onder ons. Vrouwen krijgen nou eenmaal sneller blauwe plekken dan mannen. Heel oneerlijk, maar wel waar. Dit is hoe dat kan.

3. Medicijnen
Ook medicatie kan ervoor zorgen dat je huid (tijdelijk) dunner wordt. Vooral corticosteroïden zijn hier een grote veroorzaker van. Dit is een stof die veel gebruikt wordt door astmapatiënten. Daarbij kan het langdurig gebruik van aspirine ook blauwe plekken veroorzaken.

4. Voeding
Vitamine D en C zijn essentieel als je minder blauwe plekken wilt ontwikkelen. Zorg dat je voeding rijk is aan deze vitamines en je zult zien dat blauwe plekken minder snel ontstaan en sneller weer genezen.

Lees ook: Dit zijn de onverwachte symptomen van een vitaminetekort!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle |Beeld: Day 80- Ugliest Bruise door badlyricpolice onder de licentie CC BY 2.0

Array