Blijf je maar snotteren? Deze tekenen wijzen erop dat je ziek bent door stress

stress

Het heeft niets met een lage weerstand te maken

Het is weer herfst en dat betekent dat het griep- en verkoudheidsseizoen weer is aangebroken. Overal om je heen zijn mensen aan het snotteren en elkaar aan het aansteken. Je denkt misschien dat dit te maken heeft met een lage weerstand, maar wist je dat je ook door stress ziek kunt worden? Dit zijn de verschillen! 

Heb je last van een lage weerstand? Of veroorzaakt stress je klachten?

Lage weerstand
De herfst kan menigeen flink de das om doen; de lage temperaturen, de aanhoudende regen en natuurlijk de snotterende mensen om je heen zorgen ervoor dat je niet echt lekker in je vel zit. We wijten het continue verkouden zijn aan onze lage weerstand en deze lage weerstand aan de weersomstandigheden. Maar wist je wel dat het ook aan stress kan liggen?

Stress
Chronische stress zorgt ervoor dat je vatbaarder bent voor ziektes. Je lichaam staat door stress de hele tijd in de ‘overlevingsmodus’, waardoor het geen tijd heeft om te strijden tegen ziektes. Deze symptomen wijzen op stress en kunnen ervoor zorgen dat je eerder ziek wordt:

  • Beschadigde tanden: wanneer je psychologische stress hebt dan kun je, zonder dat je het doorhebt, je kaken op elkaar klemmen. Deze druk kan ervoor zorgen dat je tanden beschadigd raken.
  • Je spijsvertering is in de war: kun je de ene dag drie keer naar de wc en de andere dag niet? Heb je wisselend last van diarree en van obstipatie? Ervaar je buikpijn die je niet kunt verklaren? Dan kan het zo zijn dat stress je spijsvertering in de war heeft geschopt.
  • Je bent aangekomen: slaat de weegschaal steeds hoger uit zonder dat je veel aan je levensstijl hebt veranderd en kun je je gewichtstoename niet echt verklaren? Dan kan het zijn dat je bent aangekomen doordat je veel stress ervaart. Stress zorgt voor cortisol (het stresshormoon), wat er op zijn beurt voor zorgt dat je meer trek hebt in suiker en je een grotere kans hebt om buikvet te ontwikkelen.
  • Je bloeddruk is te hoog: chronische stress verhoogt de bloeddruk, wat kan zorgen voor hoofdpijn, vermoeidheid, misselijkheid, braken, kortademigheid, rusteloosheid en wazig zien.

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: Nozin Blog