Heb je last van bloedarmoede? Probeer dít dan eens wat vaker te eten!

Bloedarmoede kun je op deze manier verhelpen! 

Heb je vaak ijspegeltjes als handen en voeten, ben je continu vermoeid en heb je al na minimale inspanning last van duizeligheid? Dan kan het zo zijn dat je bloedarmoede hebt. Heb je het vermoeden dat jij hier last van hebt? Dan kun je op deze manier de aanmaak van rode bloedlichaampjes stimuleren.

Wellicht heb je het al in huis.

IJzertekort

Bloedarmoede betekent dat je een tekort aan rode bloedlichaampjes hebt in je lichaam. Of je last hebt van bloedarmoe valt makkelijk te diagnostiseren door even bloed te laten prikken bij de huisarts. Heb je bloedarmoede? Dan word je vaak aangeraden om meer voedsel te eten dat rijk is aan ijzer. Vaak denken mensen dan aan vlees, bepaalde vissoorten en peulvruchten, maar je kunt óók komijn toevoegen aan je eten. Deze smaakmaker kent namelijk voordelen voor mensen met een ijzertekort.

Kruiden

Komijn, of komijnzaad, is niet alleen een smaakmaker die je gerecht naar een hoger niveau kan tillen, maar het is ook nog eens een goede bron van ijzer. Daarnaast zit komijnzaad ook vol met mangaan, vitamine B en calcium. Hoe dan ook, het is een perfect middel om je ijzertekort wat aan te vullen. Je kunt komijnzaad gewoon rauw eten, maar je kunt het ook door je eten doen om het lekker op smaak te brengen.

Lees ook: Je lippen zeggen iets over je gezondheid, wat zeggen die van jou?

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Ayurvedic Cure | Beeld: Flickr