Last van een bloedneus? Dit doen veel mensen dan verkeerd

Dit doe je al je hele leven verkeerd bij een bloedneus

Een bloedneus komt vaak onaangekondigd op hele onhandige momenten of wanneer je eindelijk die leuke witte blouse aan hebt. Vaak proberen we dan ook zo snel mogelijk af te rekenen met de bloedneus. Maar wist je dat heel veel mensen dit verkeerd aanpakken?

Houd jij je hoofd ook altijd achterover als je een bloedneus hebt?

Oorzaken

Het slijmvlies dat zich aan de binnenkant van de neus bevindt is dun en heel kwetsbaar. Door het slijmvlies heen lopen een heleboel bloedvaatjes die, als ze stuk gaan, een bloedneus kunnen veroorzaken. Een bloedvaatje kan gemakkelijk kapot gaan door bijvoorbeeld een tik op de neus, door veelvuldig neuspeuteren, door een droge lucht of een verkoudheid of door ouderdom. Ook mensen die bloedverdunnende medicijnen gebruiken hebben een grote kans op een (langdurig) bloedende neus.

Voorover

Als je eenmaal een bloedende neus hebt, wil je daar zo snel mogelijk vanaf. Veel mensen houden hun hoofd dan achterover, maar dit kun je beter niet doen. Sterker nog: als je van je bloedneus af wilt kun je het beste je hoofd naar voren buigen. Door je hoofd licht voorover te buigen kun je het bloed dat naar je neus- en keelholte stroomt gemakkelijker uitspugen. Daarnaast kun je het beste je neus een keertje goed snuiten om ervoor te zorgen dat het overtollige bloed en eventuele stolsels worden verwijderd.

Lees ook: Oeps: deze plekken slaan we meestal over als we ons insmeren

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: videostill