Nog maar een extra rondje: je kunt een boete krijgen voor een te dikke hond

Dierenwelzijn schreef onlangs een boete uit van 3000 euro!

Aardappeltje over, stukje droog brood? Grote kans dat dit belandt in de etensbak van je hond, dat heeft je viervoeter wel verdiend toch? Natuurlijk let je heus wel op dat je hond niet een rollade op vier pootjes wordt. Niet alleen is het ongezond voor je hond, maar je kunt er nu ook flink op beboet worden!

De 68-jarige Mireille Hahn uit het Belgische Luik schuift haar honden ook weleens wat lekkers toe. Maar dat kwam de Belgische duur te staan. Dierenwelzijn gaf de vrouw een boete van wel 3000 euro omdat vijf van haar 26 (!!!) honden duidelijk overgewicht hebben.

Overdreven
Mireille zelf vindt het nogal overdreven en zegt dat haar chihuahua’s absoluut geen obesitas hebben. Volgens de 68-jarige zijn haar geliefde beestjes in topconditie en kunnen ze de trap op en af rennen zonder daarna uitgeput te zijn. De vrouw bijt zelfs flink van zich af. “De enige in mijn huis die te dik is, is mijn echtgenoot”, vertelt ze aan de Franstalige krant ‘La Dernière Heure’. Zo moet ‘haar Albert’ volgens de dame dringend 40 kilo afvallen. De vrouw was het absoluut niet eens met de boete. Ze wil haar trouwe vriendjes zo nu en dan gewoon verwennen met iets lekkers. Ze vocht daarom de boete aan en dit deed de vrouw met succes. Nu hoeft ze ‘slechts’ 600 euro te betalen. Wat vind jij van zo’n boete voor een te dikke hond? Terecht of onterecht? Laat het ons weten! 

Wil je dit onthouden? Bewaar de handigste tips en weetjes op Pinterest!

Bron: Flair online | Beeld: Pexels