Rommelende of borrelende buik? Dit betekent het

5. Darm- en maagproblemen

Er kunnen nog veel meer aandoeningen voor een borrelende buik zorgen. Bijvoorbeeld het prikkelbaredarmsyndroom, obstipatie of de ziekte van Crohn als het om je darmen gaat. Komt het geborrel echt uit de maag, dan kan het duiden op een maagzweer, een maagbreuk of een tekort aan maagzuur.

6. Klotsende maag en darmen

Als je veel water hebt gedronken of soep hebt gegeten kun je geklots in je buik horen, dit is het vocht in je maag. Je kunt ook klotsende darmen hebben. Het vocht wordt pas in de dikke darm uit de ontlasting gehaald, waardoor het onderweg daar naar toe dus nog vloeibaar is en kan klotsen.

Tips

Wat je tegen een borrelende buik kunt doen? Als het een onschuldige reden heeft, oftewel gassen en vocht, hebben we een paar tips voor je. Laat de suiker en simpele koolhydraten even links liggen en probeer het op te lossen met probiotica. Eet voldoende vezels en probeer bewerkt eten te vermijden. Eet kleine maaltijden op regelmatige tijdstippen. Ook yoghurt, karnemelk en kefir kunnen je darmen kalmeren. Heb je extreem veel last van geluiden uit je buik, dan kun je beter even langs de huisarts gaan om ernstige aandoeningen uit te sluiten

Pagina 2/2

Lees ook: Heb je vaak jeuk in je oren? Dit kan het betekenen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Gezondr | Beeld: Pxhere