Last van brandend maagzuur? Vermijd dan ’s avonds deze 4 dingen

brandend maagzuur

Zo kom je snel van brandend maagzuur af!

Hoewel het geen ernstige aandoening is, kan brandend maagzuur wél heel vervelend zijn. De zure oprispingen zorgen voor een oncomfortabel gevoel en geven je het idee dat je moet overgeven. Geen pretje om daar een hele dag mee rond te lopen! Gelukkig kun je zelf veel doen om de klachten te verminderen. Het vermijden van deze 4 voedingsmiddelen voordat je gaat slapen, kan al een groot verschil maken.

Probeer deze producten ’s avonds te laten staan!

1. Alcohol

Liefhebber van een wijntje? Een glaasje kan natuurlijk geen kwaad, maar het moment waarop je dat wijntje drinkt, is wel van invloed op brandend maagzuur. Alcohol zorgt er namelijk voor dat je slokdarm zich ontspant. Hierdoor kan je lichaam je avondmaaltijd moeilijker in je maag houden, wat leidt tot brandend maagzuur. Probeer alcohol ’s avonds dus te laten staan. Wil je toch een wijntje drinken? Doe dit dan voordat je aan je diner begint.

2. Frisdrank met prik

Cola, sinas, 7-Up: alle frisdranken die prik bevatten kun je ’s avonds beter vermijden. Het koolzuur zorgt namelijk voor een opgezette buik en heeft een negatief effect op de verbinding tussen je maag en de slokdarm. De afsluitspier ontspant te veel, waardoor er maagzuur kan ontsnappen.

3. Chocolade

Het deed wel even pijn om dit te lezen, maar ook ons geliefde stukje chocolade kan zorgen voor brandend maagzuur. Chocolade bevat veel vet, dat ervoor zorgt dat de afsluitspier tussen maag en slokdarm geen barrière meer kan vormen tegen maagzuur. Beperk het eten van chocolade daarom tot overdag.

4. Citrus

Citrusvruchten als citroenen en sinaasappels, maar ook groene appels, hebben een hoge zuurgraad. Daarom is het geen goed idee om deze vruchten ’s avonds te eten. Ook een glas jus d’ orange voor het slapengaan is vragen om moeilijkheden.

Lees ook: Dit is waarom je voor het slapengaan een bananenschil op je arm moet leggen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Pixabay