Brandweer waarschuwt: ‘Bewaar op warme dagen geen desinfecterende gel in de auto’

Brandgevaar

“Desinfecterende middelen bevatten in wezen alcohol en is daarom brandbaar. De desinfecterende gel in je auto bewaren tijdens warm weer, kan tot een ramp leiden”, schreef de Western Lakes Fire Disctrict een aantal weken geleden in een bericht op Facebook. Hoewel de brandweer het goed bedoelde, begrepen lezers het bericht verkeerd. Zij dachten dat de handgel snel vlam kan vatten. De brandweer corrigeerde het bericht daarom. 

Veel schade

“Het doel van Western Lakes Fire District is om tijdige, nauwkeurige en educatieve informatie te bieden in de behoefte van mensen. Het is duidelijk geworden dat een recent bericht over hand desinfecterende middelen op veel verschillende manier is geïnterpreteerd. We willen van de gelegenheid gebruik maken om enkele misverstanden op te lossen om ervoor te zorgen dat ons standpunt wordt begrepen”, schrijft de brandweer op Facebook.

Brand voorkomen

“Onze boodschap was bedoeld om brand of letsel door het gebruik van handdesinfectiemiddel te voorkomen”, vervolgt de brandweer. De brandweer verklaart in het bericht dat flessen, waar handgelflessen ook onder vallen, weleens vlam kunnen vatten als er water in zit of andere doorzichtige vloeistoffen, zoals handreinigingsmiddelen. “Hoewel het niet vaak voorkomt, zijn er in het recente verleden gevallen geweest waarin reflecterend licht door een doorzichtige fles werd weerkaatst. Het licht concentreerde zich op een brandbaar oppervlak en dat veroorzaakte brand. Dit gebeurt voornamelijk bij waterflessen, maar kan dus ook gebeuren bij flessen waarin handdesinfectiemiddelen worden bewaard.”

Pagina 2/2

Lees ook:Brandweer waarschuwt katteneigenaren met een inductiekookplaat

Bron: Western Lakes Fire District | Beeld: Facebook Western Lakes Fire District, Unsplash