Heb je buikgriep? Dan kun je deze voedingsmiddelen het beste eten

buikgriep

Deze etenswaren kunnen je herstel bevorderen

Het laatste waar je aan denkt als je buikgriep hebt, is aan eten. Het liefst kruip je in bed of blijf je in de buurt van het toilet. Toch is het belangrijk dat je genoeg drinkt en eet als je wilt herstellen.

Eet jezelf beter.

Het leed dat buikgriep heet
Als je buikgriep hebt, kun je last hebben van misselijkheid, diarree, overgeven en buikpijn. In sommige gevallen kun je ook last hebben van koorts. Als je buikgriep hebt verlies je veel vocht, daarom is het belangrijk om genoeg water te drinken in kleine beetjes. Ook is het belangrijk dat je het eten niet overslaat. Zelfs als je last hebt van heftige diarree nemen de darmen nog de helft van het eten op. Bovendien voel je je vaak iets beter als je hebt gegeten.

Wil je eten nuttigen dat je herstel bespoedigt? Eet dan de volgende voedingsmiddelen:

  • Verse gember: gember helpt tegen misselijkheid en neutraliseert je maag. Drink een verse gemberthee en je voorziet jezelf meteen van wat extra vocht.
  • Witte rijst: zowel witte rijst als wit brood hebben een licht constiperend effect. Gewoon witte rijst eten is nogal saai, je kunt het gerecht meer jeu geven door er wat worteltjes, doperwtjes of gebakken rijst aan toe te voegen.
  • Groentebouillon: een bouillonnetje is vol van smaak, houd je vochtbalans op peil én je krijgt meteen wat vitamines binnen. Win-win als je het ons vraagt!
  • Bananen: deze langwerpige gele vrucht vertraagt de spijsvertering en heeft een ‘stoppende’ werking.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pixabay