Van je buikje af? Deze voedingsmiddelen kunnen helpen

voedingsmiddelen buikje

Ook een stukje chocolade op z’n tijd past in een slim dieet

Als je wilt afvallen of van je buikje af wilt, dan kun je natuurlijk eindeloze uren maken in de sportschool of bij de bootcamp. Maar eerlijk is eerlijk: nu de temperaturen dalen en we massaal minder buiten komen, krijgen we lang niet altijd de beweging die we nodig hebben. Gelukkig kun je ook met een aangepast eetpatroon de extra kilo’s vermijden. Met deze voedingsmiddelen kom je makkelijk van je buikje af!

Slim eten

Eigenlijk is het allemaal niet heel moeilijk: als je zorgt dat je meer beweegt dan je in een dag binnen krijgt aan eten, dan kom je al een heel eind. Maar het is niet altijd even makkelijk om uit te vogelen wat je beter wel en niet kunt eten. Daarom deze lijst met tien makkelijke voedingsmiddelen waarmee je slim eet. Net zo vullend, maar nét even iets gezonder.

1. Boerenkool

Bij lagere temperaturen hóórt gewoon een goede stamppot boerenkool, toch? Goed nieuws: want boerenkool heeft weinig calorieën, zit vol kalium, vitamine K, vezels, en ijzer. Geen wonder dat boerenkool weer helemaal hip is en inmiddels een status als superfood heeft.

2. Noten

Een lekkere hand met nootjes is makkelijk om tussendoor op te snacken én zorgen snel dat je je vol voelt. Vooral amandelen, cashewnoten en walnoten zijn goede keuzes. Zo voldoe je je snacktrek op een gezonde manier.

3. Edamame

Deze kleine Japanse boontjes zie je regelmatig bij sushirestaurants, maar haal ze vooral ook zelf een keer in huis. Edamame bevat alle aminozuren die je ook in vlees en gezond vet vindt. Genoeg vezels om voor een vol gevoel te zorgen en bomvol eiwitten betekent verantwoord snacken! Ook zijn deze boontjes heerlijk door een salade of warme maaltijd.

4. ‘Gewone’ bonen

Maar ook de gewone bonen die je regelmatig in handen hebt passen goed binnen een slim dieet. Ze dragen mogelijk bij aan een verbeterde bloedsuikerspiegel, en veel bonen zitten vol zink, ijzer, eiwitten en vezels.

5. Wortels

Geef jij je kinderen wel eens van die kleine snoepworteltjes mee naar school? Slim bezig! Sla voor jezelf ook maar direct een zak met winterpenen in. Met een stevige bite en een hoog vezelgehalte houden deze groenten je wel even zoet. Zo grijp je niet alsnog binnen no-time naar een ongezond alternatief.

6. Chocolade

Ja, je leest het goed! Ook chocolade past binnen een slim eetpatroon. De bruine zoetigheid is een stimulans en werkt eventueel als vervanger voor koffie. Ook heeft een onderzoek uit 2012 een link aangetoond tussen chocolade eten en een lager BMI. Wel even opgelet: dit geldt alleen voor pure chocolade, en alleen met mate. Die dikke reep gevulde melkchocolade kun je dus alsnog beter links laten liggen.

7. Spinazie

Even eerlijk: hoeveel spinazie je ook eet, je krijgt er niet direct Popeye-achtige superkrachten van. Maar de groene groente is wél heel gezond. Bomvol ijzer en andere belangrijke voedingsstoffen, en zónder allerlei calorieën: met spinazie zit je bijna altijd goed.

8. Bessen

Hoewel fruit natuurlijk veel suikers bevat, is het nog altijd een gezondere optie dan een zak vol zuurtjes naar binnen werken. Vooral bessen werken goed: ze stillen je honger naar suiker, hebben relatief weinig calorieën, en zijn natuurlijk hartstikke smaakvol. Berry nice!

9. Champignons

Een avondje vlees skippen? Dan zijn champignons een goed alternatief. Onderzoek heeft aangetoond dat het inwisselen van een lap vlees voor een lading champignons kan bijdragen aan gewichtsverlies. Ook mooi meegenomen: champignons doen het een stuk beter dan vlees qua duurzaamheid.

10. Quinoa

Hoe je het precies uitspreekt? Daar zijn de meningen over verdeeld. Maar wat wel vaststaat, is dat dit de perfecte vervanger is van rijst of pasta. Vol eiwitten, vol vezels, met acht aminozuren en volop vitamines: ook quinoa is met recht een superfood te noemen. Bovendien zorgt quinoa niet voor een piek in je bloedsuikerspiegel, en dat scheelt.

Lees ook: Is de dag beginnen met koffie een goed idee? Dit zegt het Voedingscentrum

Bron: Metro Nieuws | Beeld: Unsplash, Char Beck