Jouw buiktype bepaalt hoe je het snelste een platte buik krijgt! Wat voor buiktype heb jij?

Wat voor type buik heb jij? Kijk snel hieronder hoe je het beste vet verbrand!

  1. Het reservewiel: Deze mensen hebben een baan waarbij ze veel zitten, bijvoorbeeld een kantoorbaan. Ze eten vaak teveel suiker, witbrood en pasta en drinken teveel alcohol. Het devies hierbij is dus: laat die suikers staan en kom in beweging! Slik hiernaast regelmatig visolie-tabletten, deze bevatten heel veel omega-3 en dit stimuleert de vetverbranding. Eet daarnaast meer eiwitten en gezonde vetten.
  2. Het stress-buikje: Deze mensen hebben een drukke baan met veel tijdsdruk en deadlines. Ze werken op onregelmatige tijden waardoor ze regelmatig een maaltijd overslaan. Hierdoor grijpen ze vaker naar junkfood en caffeïnehoudende dranken. Probeer in dit geval meer nachtrust te krijgen, te ontspannen door ademhalingsoefeningen en kamillethee te drinken tegen de stress.
  3. Een laag buikje: dit zijn vaak moeders of mensen met een drukke baan. Dit kunnen vaak echte sportschool-fanaten zijn die ondanks het vele trainen vaak hetzelfde eten, dit zorgt ervoor dat je slank blijft maar wel een laag bol buikje ontwikkelt. Advies hierbij is om wat meer in dieet te variëren en vaker verschillende soorten oefeningen te doen.
  4. Het moeder-buikje: bezitters van deze buik zijn in de afgelopen 3 jaar bevallen en hebben maar weinig tijd voor zichzelf. Doen wel eens een oefening maar maken het uit haast nooit af. Daarnaast hebben ze ook vaak stress omdat de kilo’s maar aan die buik blijven. In dit geval kan je het beste veel vis, noten en avocado eten en omega-3 tabletten slikken. Neem ook meer de tijd voor jezelf en om te sporten. Dit reduceert stress.
  5. Opgeblazen buik: hebben in de ochtend vaak wel een platte buik en deze wordt naarmate de dag vordert steeds boller. Ze hebben ook vaak last van een slechte spijsvertering en darmproblemen. Een goede ademhaling kan hierbij verlichting bieden, start de dag eens met 10 diepe zuchten terwijl je op je rug ligt. Focus daarnaast op gezonde en vezelrijke voeding en kauw langzaam op je eten, drink daarnaast voldoende water.

Bron: Buikspierentraining.nl | Foto: Buikspierentraining.nl