Werkt cannabisolie nu wel of niet bij het slapen? Wij hebben het antwoord!

Werken een paar druppeltjes echt bij het slapen?

Het wordt al een aantal jaren genoemd als dé oplossing tegen slaapproblemen: een paar druppels cannabisolie (CBD-olie). Toch wordt het middeltje volgens sommige onderzoekers ook als fabel bestempeld, omdat het eigenlijk niets met je slaap doet. Lees gauw verder hoe dit zit! 

Hennepplant

Cannabisolie komt van de hennepplant. De olie bevat verschillende stoffen waaronder cannabinoïden. Dit is een stof dat ook in het lichaam wordt aangemaakt. Deze cannabinoïden zijn belangrijk voor de aanmaak van endocannabinoïden, een stof dat door het brein wordt geproduceerd en zorgt voor een slaapverwekkende werking. Dit werkt ook zo bij THC, een stofje waar je hetzelfde effect mee krijgt en wat vaak zit in wiet. THC zorgt ervoor dat je stoned of high wordt wanneer je wiet rookt.

Cannabis

Toch is cannabisolie niet hetzelfde als wietolie. Hennepplanten, waar de cannabisolie van wordt gemaakt, bevat geen of weinig THC en juist veel cannabis. Cannabis heeft alleen het kalmerende effect, en niet de psyco-effecten zoals bij THC. Door de stofjes in cannabisolie wordt je lichaam geprikkeld om de cannabinoïden uit hennep goed op te nemen zodat de endocannabinoïden aangevuld worden. En dit bevordert de kwaliteit van je slaap.

Voor iedereen anders

Het is alleen wel mogelijk dat de cannabisolie niet bij jou werkt. Dat hangt ervan af hoe jouw lichaam reageert op voedingssupplementen. Wanneer je dit wilt proberen, kun je het beste beginnen met een lage dosis. Vaak begint dit bij twee druppels per dag. Het kan een tijdje duren voordat de CBD-olie effect op je heeft, dit kan een paar weken duren. De cannabisolie heeft geen verslavende werking en is veilig voor dagelijks gebruik. Overleg altijd eerst met een arts of cannabisolie voor jou een mogelijkheid is.

Lees ook: Val je soms in slaap op de bank? Dat kan heel slecht voor je zijn

Bron: KiwiFy, Gezondheidsnet | Beeld: Unsplash, Elsa Olofsson