Altijd chagrijnig als je honger hebt? Dat is heel normaal!

Hangry? Dit is waarom je chagrijnig wordt van honger hebben

Overkomt dit jou wel eens? Je begint een beetje trek te krijgen en ineens slaat je humeur om. Je wordt chagrijnig en kattig. Je maag rammelt en je moet nú eten. Volgens diëtiste Sophie Medlin zijn deze hangry (hunger + angry) gevoelens heel normaal. 

Je bent echt niet de enige.

Honger

Misschien heb je er zelf vaak last van of heb je het in je omgeving gemerkt: als je honger hebt word je chagrijnig. De een heeft hier meer last van dan de ander, maar als je echt trek hebt komt het al snel voor. Uit een onderzoek van diëtisten is gebleken dat veel mensen hier last van hebben. “Mensen beginnen zich sneller te ergeren als ze honger hebben”, aldus Medlin.

Oorzaak

De oorzaak van deze ergernis of chagrijnige gevoelens is je bloedsuikerspiegel. “Als je bloedsuikerspiegel plots daalt, gaat je lichaam meer cortisol en adrenaline aanmaken, dat zijn de hormonen die ook vrijkomen bij situaties waarbij je wil vluchten of vechten.” Deze hormonen geven een seintje aan je hersenen waardoor je emoties niet goed in bedwang te houden zijn. Je kan zo dus ineens een chagrijnige bui krijgen of er een sneer uitgooien. Je bent jezelf niet als je honger hebt…

Glucose

Een tweede verklaring voor je hangry gevoelens is het feit dat er een tekort aan glucose optreedt. Hierdoor kun je je minder goed concentreren en ook je emoties kun je niet meer goed in bedwang houden. Je gaat hierdoor fouten maken en dingen over het hoofd zien en ook floep je er sneller dingen uit die je misschien niet meende. Om de sfeer te bevorderen kun je dus altijd maar beter iets te eten voor handen hebben! Dit kun je het beste eten als je chagrijnig bent door de honger.

Lees ook: Zo maak je een barbecue met oude vetresten schoon

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: HLN | Beeld: Pexels