De grootste corona-gerelateerde reisfouten die je momenteel kunt maken

Denk jij goed na over je vakantieboeking?

We kunnen weer! Sinds een aantal dagen is het weer mogelijk om te reizen. Nog lang niet alle landen kleuren geel of zelfs groen op de coronavakantiekaart, maar er is weer wat mogelijk. Voorkom alleen wel dat je tijdens je reis een van deze fouten maakt.

Je ticket via een derde partij boeken

Cheaptickets, wie kent het niet? Via derde partijen kun je vaak aan nog goedkopere deals komen dan wanneer je direct via een luchtvaartmaatschappij boekt. Er kleeft momenteel alleen een groot nadeel aan: die derde partijen zijn minder flexibel. Reizen is nog steeds een behoorlijk kwetsbaar iets om te ondernemen. Spendeer liever wat meer geld door direct bij de luchtvaartmaatschappij te boeken. Je kunt dan veel makkelijker een annulering of flexibele vlucht boeken dan via een andere partij.

Niet voorzichtig zijn

Een land kan wel kleurcode groen of geel hebben, maar je moet nog steeds voorzichtig zijn. Mensen hunkeren naar ‘normaal’, maar voorlopig zit het er nog even niet in. Blijf daarom je handen goed wassen, draag mondkapjes op de juiste manier en houd afstand.

Inreisbeperkingen over het hoofd zien

We mogen momenteel onder andere naar Portugal reizen, maar zo blij zijn ze in Portugal (nog) niet met Nederlandse reizigers. Ja, we mogen gewoon naar het land reizen, maar je moet dan wel een negatieve coronatest kunnen laten zien én op moment van schrijven moet je nog wel 14 dagen in quarantaine. Zorg er daarom goed voor dat je op de hoogte bent van de beperkingen in een land.

Niet up to date blijven

Hoewel ook verschillende delen van de wereld steeds meer mensen gevaccineerd zijn, betekent het niet dat we steeds meer vrijheid zullen krijgen. Het kan goed dat een land alsnog besluit om de coronamaatregelen te verscherpen. Voorkom onaangename situaties en blijf de veranderende regels van het land waar jij op vakantie gaat/bent in de gaten houden.

Blijf je aan de regels houden als je al wel een vaccin hebt gehad

In Europa heeft een groot deel van de ouderen inmiddels een kans gekregen om de eerste prik te hebben gehad. Ga jij op vakantie en heb jij je vaccins al gehad? Blijf je dan alsnog aan de regels houden. De kans dat jij het virus oploopt mag dan wel kleiner zijn, maar het is belangrijk om respectvol te blijven tegenover de mensen die jij tegenkomt. 

Lees ook: Onderzoek: kwart van de volwassenen in Europa weigert coronavaccin

Bron: Huffpost | Beeld: Unsplash, Ismail Mohamed