Zo voorkom je dat je het coronavirus oploopt in de sportschool

sportschool corona

Bang dat je corona oploopt in de sportschool? Zo verklein je dat risico

In de sportschool zitten we met onze handen aan allerlei apparaten en gewichten en vervolgens vegen we zonder na te denken de druppeltjes zweet uit ons gezicht. Normaal dachten we er niet zoveel bij na, maar dat is met de coronauitbraak wel andere koek. Hoe voorkomen we dat we het virus oplopen in de sportschool?

Lijstje

Telegraaf sprak met sportdeskundige Marije de Vries en sportschooldirecteur Maarten Bode. Samen met hen stelde de website een lijstje op met richtlijnen om te volgen om te sporten, zonder het coronavirus op te lopen.

Volg de maatregelen van de GGD en het RIVM

We moeten onze handen minimaal 20 seconden wassen om ze grondig te reinigen en we moeten geen handen meer schudden, zo adviseren het RIVM en GGD. Het spreekt misschien voor zich, maar volg deze adviezen ook op.

Desinfecteer

Niet elke sportschool biedt een desinfecterende handgel. Is die er wel? Maak daar dan dankbaar gebruik van.

Gebruik een schone handdoek

Het kan misschien verleidelijk zijn om de handdoek van je vorige sportsessie nog een keer te gebruiken als je ‘m nog niet zoveel had gebruikt had. Toch is dat niet zo verstandig. Was je handdoek na het sporten meteen op 60 graden.

Reinig de apparaten

We moeten de apparaten na het sporten sowieso reinigen, maar vergeet dat nu al helemaal niet te doen. Reinig je gebruikte apparaten goed en reinig apparaten ook vóórdat je ze gaat gebruiken. Degene die voor jou gebruik maakte van het apparaat hoorde dat al te doen, maar je kunt nu beter het zekere voor het onzekere nemen.

Vertrouw op je sportschool

Sportscholen zijn zich er zelf ook van bewust dat alles extra schoon moet. Sportschooldirecteur Maarten Bode vertelt dat hij het aantal poetsrondes heeft opgeschroefd in zijn sportschool. Laten we hopen dat andere sportscholen dezelfde maatregel hebben genomen.

Blijf gewoon thuis

Heb je een hoestje of ben je verkouden? Dan kan het soms beter zijn om gewoon thuis te blijven. Momenteel worden het hoesten en het niezen van een ander niet gewaardeerd. Wellicht thuis wat leuke workouts uitvoeren?

Lees ook: Door deze oefeningen elke dag drie minuten te doen kun je strakke billen krijgen

Bron: Telegraaf | Beeld: Unsplash