Heb jij regelmatig last van darmkrampen? Dit kan ertegen helpen


Dit kunnen de oorzaken van darmkrampen zijn

Iedereen heeft helaas weleens last van darmpkrampen. Bij de een is het erger dan bij de ander. Darmkrampen kunnen je een pijnlijk en ongemakkelijk gevoel geven. Het is lastig om te zeggen hoe het komt dat je last hebt van de klachten. Daarom hebben we een paar oorzaken voor je op een rijtje gezet en -ook niet onbelangrijk- wat je ertegen kunt doen.

Het kan aan je voeding liggen.

Voeding

Voeding speelt een belangrijke rol in je gezondheid. Als je iets eet wat bedorven, te pikant of erg vet is, kun je je darmwand beschadigen waardoor darmkrampen ontstaan. Darmkrampen kunnen overigens ook ontstaan door eten te snel weg te werken. Deze darmkrampen kunnen zich uiten in -uiteraard- krampen maar ook in winderigheid en diarree. Gelukkig gaan deze krampen na een paar dagen vanzelf weer over. Je kunt dit proces versnellen door veel water te blijven drinken en kleine porties te eten. Hiermee zorg je ervoor dat je gehydrateerd blijft en je darmen hebben dan de tijd om voedsel te verwerken.

Voedselallergie

Som ben je gevoelig voor bepaalde voedingsmiddelen en kun je die beter niet eten. Soms kun je dit zelfs een allergie noemen. Zo zijn sommige mensen lactose-intolerant. Eet je dan wel een keer iets waar lactose inzit, kun je daardoor erg last krijgen van je darmen of buik. Ook als je overgevoelig bent voor bepaalde stoffen kun je last krijgen van darmkrampen. Vermoed je dat je overgevoelig of allergisch bent voor bepaalde voedingsstoffen? Raadpleeg dan een dokter of diëtist. Zij kunnen je helpen om te bepalen wat er aan de hand is en hoe je er het beste mee om kunt gaan.

Lees andere oorzaken voor darmkrampen op de volgende pagina.


Pagina 1/2