Wat gebeurt er als je elke dag augurken eet en het sap drinkt? Dit zijn de voordelen!

Veel mensen weten niet dat het eten van augurken heel veel gezondheidsvoordelen heeft

Oké, bij augurken denken veel mensen direct aan zwangere vrouwen. Maar wist je dat heel veel mensen baat kunnen hebben bij het eten van deze groene zure bommen? 

Medische aandoeningen

Sommige mensen eten ze zelfs omdat ze lijden aan bepaalde medische aandoeningen. Bij het zoeken naar een middel om de klachten te verminderen, komen ze uit bij één specifieke groente: de augurk! Want ook al lijkt de augurk niet meer dan komkommer, zout en kruiden, in sommige opzichten blijkt het een heus wondermiddel.

Belangrijk om te weten: ook het sap is supergezond. Dat bevat namelijk een aanzienlijk deel van de voedingsstoffen.

Wat doet het?

7. Gewichtsverlies

Volgens een onderzoek in Japan leidt dagelijkse consumptie van azijn tot een afname van het lichaamsgewicht. En suprise suprise, azijn is het hoofdingrediënt in augurk! Naast komkommer dan.

6. Verwijdering van spierspasmen

Een andere studie toonde aan dat het nuttigen van augurk en het sap de tijd voor spierspasmen bij atleten verminderde. Als je je voorbereidt op een belangrijk sportevenement of gewoon bang bent voor krampen in een bepaalde situatie, probeer dan dus een augurkje, plus een glaasje sap.

5. Vitaminen en antioxidanten

Naast het voorkomen van krampen is augurk erg rijk aan antioxidanten en vitamine C en E. Het is een echte vitaminecocktail en een krachtige immuunmodulator in één, zo blijkt uit een onderzoek van het tijdschrift Cosmopolitan. Kortom, doei-doei verkoudheid en griep!

4. Met menstruatie

Als je op de meest vervelende dagen van je menstruatie trek hebt in iets zoutigs, dan is augurk perfect. Niet alleen is het caloriearm, vanwege de zuurgraad voorkomt het ook ‘lekkere trek’.

Op de volgende pagina’s hebben we nóg drie voordelen van augurk verzameld. Lees dus vooral verder!

Pagina 1 van 2