Deel allemaal mee! Ongelofelijk wat ons is overkomen dit weekend! Gooi teflon pannen weg!

Opa en Oma hebben 2 lieve schattige vogeltjes, van die kleine papegaaien. Opa was aan het bakken maar werd heel even afgeleid. De pan werd iets te heet en begon een beetje te roken, er kwam wat damp vanaf, maar niet overdreven veel. Zelfs de pannenkoek was niet aangebrand. Plots klonk er een lichte klap, net of er wat omviel en 1 minuut later nog een keer. Blijken beide kerngezonde vogeltjes van hun stokje te zijn gevallen…

De vogeltjes staan aan de andere kant van de huiskamer met normale ventilatie. Na het eten werd er op Google gekeken en het bleek niet het eerste geval te zijn. Oké, vogels zijn zeer gevoelig, maar doodgaan van pannenkoeken bakken?

De dierenarts die we belde vertelde dat zelfs bij gewoon gebruik van de teflon pannen er een hoge concentratie van schadelijke gassen kunnen ontstaan. Dit veroorzaakt bij vogels al snel een teflon vergiftiging. De longen van vogels vullen zich met bloed en zo kunnen ze stikken. Let ook op met honden, laat ze de pan niet uitlikken!

Op dit moment zijn ze aan het onderzoeken wat de effecten bij mensen zijn. Het lijkt ons niet gezond, alle teflon pannen gaan de deur uit!

Pagina 2/2