Waarom je niet te vaak desinfecterende gel of zeep moet gebruiken

Hoe vaak gebruik jij desinfecterende gel of zeep voor je handen?

De feestdagen komen eraan en het laatste wat je wilt, is in de lappenmand liggen wanneer de rest van het gezin de lekkerste hapjes aan de feesttafel naar binnen werkt. Om te voorkomen dat je besmet wordt met de bacillen van anderen, gebruiken sommigen naar hartenlust desinfecterende gel of zeep. Maar of dat nu wel zo’n goed idee is…

Je kunt het maar beter rustig aan doen met de handreinigers.

Handen reinigen

Natuurlijk snappen we dat je na een toiletbezoekje je handen wilt wassen. Wel zo hygiënisch. Maar of je nu na elk klein dingetje de handen moet reinigen met zeep of desinfecterende gel, dat is een ander verhaal. Sterker nog, je handen kunnen er baat bij hebben als je het niet doet.

Schadelijk voor de huid

Heb je de laatste tijd erg droge hadden of ontstaan er zelfs scheurtjes in je huid? Dan gebruik je mogelijk te veel zeep of desinfecterende gel. De meeste desinfecterende gels of zepen bevatten ingrediënten die je handen uitdrogen, denk bijvoorbeeld aan alcohol. Dit onttrekt vocht uit je handen en wanneer je de gel of zeep herhaaldelijk gebruikt, kan het je handen erg uitdrogen. Bij sommige mensen drogen de handen dusdanig uit, dat er scheurtjes of kloven in de handen kunnen ontstaan. 

Lees ook: Een stuk zeep onder je lakens voor het slapengaan? Als jij dit leest ga je het ook proberen!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: PureWow | Beeld: Pixabay