Deze 5 dingen moet je nooit op een datingprofiel zetten

Zo heb je een match in no time!

Daten anno 2021 gaat een stuk digitaler dan vroeger. Waar we voorheen onze geliefde vonden in de kroeg of via een gezamenlijke vriend of vriendin, zijn we tegenwoordig druk aan het swipen. Met resultaat. Er zijn namelijk een hoop relaties ontstaan via onze telefoon. Heb je nog niet zoveel succes met je datingprofiel? Naast een paar goede foto’s, zijn er ook dingen die je beter niet kunt doen. Happy swiping!

1. Vaag blijven

Er zwemmen meer vissen in de zee, en dat geldt ook voor je datingapp. Na een swipe naar rechts heb je namelijk al snel de volgende vis gevangen terwijl de vorige vis nog aan je hengel bungelt. Het is dus belangrijk dat je opvalt met je datingprofiel. Het stukje waar je wat informatie over jezelf kunt vertellen is hierbij hartstikke nuttig. Probeer alleen wel creatiever te zijn dan ‘Ik vind muziek leuk’ of ‘Ik sport graag’. Vertel bijvoorbeeld wat voor muziek je leuk vindt, van wie je nog een concert wilt zien of hoe je ideale date eruitziet. Je moet er even voor in de pen kruipen, maar het levert alleen maar gunstige resultaten op!

2. Zeggen wat je niet zoekt

Door een datingapp kun je al snel een vooroordeel hebben van iemand die je alleen op de foto hebt gezien. Sommige mensen pakken dit anders aan en vertellen meteen wat ze niet zoeken. Hierdoor lijk je alleen wel kritisch en is de kans op een match een stuk kleiner. Schrijf daarom op wat iemand aan jou heeft of wat voor leuke kenmerken je hebt. Heb je een bijzondere baan of een favoriete film die je al twintig keer hebt gezien? Dit is veel interessanter voor iemand die jou niet kent.

3. Liegen op je datingprofiel

Het is nooit goed om te liegen, vooral niet via je datingprofiel. Door het wereldwijde web kan elke leugen namelijk ontdekt worden. Bespaar jezelf een hoop ongemakkelijkheid en wees meteen eerlijk. Er bestaan namelijk maar weinig relaties die berusten op een leugen.

4. Sarcastisch zijn over de app

Je lengte of de reden waarom je op een datingapp zit is interessante informatie voor als je een gesprek wat serieuzer wilt maken. Het is dus een goed idee om dit in je profiel te zetten. Let er alleen wel op dat je het niet sarcastisch opschrijft. Zinnen als ‘Ik ben 1,80 meter, want dat is blijkbaar belangrijk om te vertellen’ of ‘Ik zit alleen op Tinder omdat ik dit moest doen’ kunnen ervoor zorgen dat je als onsympathiek wordt bestempeld. En bij een vleeskeuring zoals Tinder wil je deze indruk uiteraard niet wekken.

5. Er staat helemaal geen informatie

Heb je even geen inspiratie, dan is het helemaal niet erg als je geen informatie op je datingprofiel hebt staan. Toch moet je deze wel zo snel mogelijk aanvullen. Misschien vind je wel de liefde van je leven via een datingapp, maar swipet diegene je weg omdat je niets in je profiel hebt staan. Zonde! Als je niets persoonlijks wilt delen, dan kun je altijd nog een leuke vraag stellen. Heb je gelijk een ijsbreker.

Lees ook: Op deze plekken heb je de meeste kans je toekomstige partner te ontmoeten

Bron: PureWow | Beeld: Unsplash, Tim Mossholder