Deze 9 gezondheidsvoordelen zullen je overtuigen om elke dag een banaan te eten!

Banaan

Een banaan per dag is gezond

Dat bananen gezond zijn, dat is bij de meeste van jullie wel bekend. Het is fruit en van fruit mag over het algemeen worden aangenomen dat het gezond is én boordevol gezonde vitaminen zit. Mits je het met mate eet natuurlijk. De meeste ouders moedigen hun kinderen dan ook aan om elke dag een stuk fruit te eten. Een banaan blijkt nog extra goed te zijn!

Wist je bijvoorbeeld dat er ook harde wetenschappelijke bewijzen zijn waarom het een goed idee is om bananen te eten? Het is niet iets mafs en eigenzinnigs wat ouders doen, want het blijkt dat het heel goed voor je is. We hebben negen gezondheidsvoordelen van de banaan op een rijtje gezet.

Stress

1. Stress
Neem een banaan als je gestrest bent. Ze reguleren je bloeddruk, geven je energie, regelen je spijsvertering en bevatten tryptofaan, een stof die je helpt ontspannen.

Afkoelen

2. Afkoelen
Geloof het of niet maar bananen kun je helpen om af te koelen. Bananen zijn samentrekkend voedsel, dat wil zeggen dat ze ervoor kunnen zorgen dat je weefsel krimpt, waardoor er meer water geabsorbeerd kan worden. Druiven en bonen doen dit bijvoorbeeld ook.

Maagzuur

3. Maagzuur

Alhoewel experts niet precies weten waarom, kan een banaan dienen als een natuurlijke antacid, oftewel: de banaan gaat maagzuur tegen.

Constipatie

4. Constipatie
De vezels in bananen kunnen je helpen tegen constipatie, oftewel tegen opstopping in de darmen.


Pagina 1/2

Array